Zöld út a Mediaworksnek

Mint arról korábban is írtunk, a Mediaworks felvásárolná a Pannon Lapok Társaságát (PLT). A Gazdasági Versenyhivatal most engedélyezte a tranzakció. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság már korábban jóváhagyta az ügyletet. A két társaság tavalyi összesített bevétele mintegy 25 milliárd forint volt.

mediaworks_muoszA Mediaworks Hungary Zrt. még július elején jelentette be, hogy megállapodott a PLT tulajdonosával, az Ost Holding GmbH-val a kiadó megvásárlásáról. A versenyhivatal döntésével a hazai médiapiac egyik legjelentősebb szereplőjének számító társaság igencsak megerősödik majd. A két cég tavalyi összesített, mintegy 25 milliárd forintos bevételét 2015-ben csak az RTL tudta felülmúlni Magyarországon a médiában. A Mediaworks a tranzakció sikeres lezárása után ígért további tájékoztatást.

Az mmonline.hu már korábban is hírül adta, hogy könnyen lehet,  a felvásárló Mediaworks is tulajdonost vált. A cégnyilvántartás szerint jelenleg a QDW Beteiligungen GmbH a Mediaworks Hungary Zrt. száz százalékos tulajdonosa – 2016. június 29-től –, ami a Heinrich Pecina érdekeltségébe tartozó Vienna Capital Partners-hez tartozik.

Forrás: mmonline.hu

Önnek ajánljuk