Új médiabirodalom jöhet létre Magyarországon

 MediaworksLOGO

Hamarosan tulajdonosváltás jöhet a Mediaworksnél. Piaci információk szerint ezt követően a cég felvásárolja a Pannon Lapok Társaságát, s ezzel több mint 24 milliárd forintos árbevételű médiabirodalom jöhet létre.

Közeleg 2016 egyik legnagyobb média-tranzakciója. A PLT a Mediaworks általi felvásárlását azonban minden bizonnyal megelőzi a Mediaworks tulajdonosváltása.

A Media & Marketing szaklap információi szerint hamarosan tulajdonosváltás lehet a Mediaworksnél, amely többek között a Népszabadságot és a Nemzeti Sportot is megjelenteti. A kiadó jelenleg Heinrich Pecina osztrák üzletember tulajdona, de egyre biztosabbra vehető, hogy nem az ő tulajdonlása alatt kerül sor az idei év várhatóan legnagyobb magyar médiapiaci tranzakciójára.

Információink szerint is a 168 óra által már korábban megírt 20 millió forint jegyzett tőkével alapított Opimus Press Zrt. lehet a Mediaworks vevője, amely az Opimus Group Nyrt. tulajdonában van, és áprilisban 20 millió euró (6,2 milliárd forint) zártkörű sikeres kötvénykibocsátást hajtott végre.
Az Opimus Gorupmál egyébként találunk a médiapiacon igencsak jártas szakembert. Úgy tudjuk, Mátrai Gábornak is lehet szerepe az esetleges tranzakcióban vagy azt követően. A szakember 2009-től stratégiai tanácsadóként dolgozott, az RTL Klub vezérigazgatójának tanácsadója volt és egyéb munkái mellett szakmai tanácsokat adott a RTL csoporthoz tartozó tematikus televíziós csatornák átszervezéséhez, újrapozicionálásához is, majd 2010 augusztusától, 2013 szeptemberéig a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hírközlési elnökhelyetteseként az elnök általános helyettese volt.

Amennyiben egyébként a tranzakció megvalósul, és a Mediaworks felvásárolja a PLT-t, egy több mint 24 milliárd forintos árbevételű médiabirodalom jöhet létre. Ennél jelen pillanatban csak az RTL ér el nagyobb bevételt a Magyarországon működő összes médiacég közül. A lapkiadók közül pedig messze a legnagyobb cég alakul meg.

Forrás: mmonline

Önnek ajánljuk