Cinizmus deluxe

Nem kell hatalmas elemzőnek lenni ahhoz, hogy tisztán lássuk, milyen kampányra készül a kormány. Orbán Viktor ugyanis egy hete Tusnádfürdőn el is mondta, harc lesz. Soros, Brüsszel és a média ellen. Az első kettőnek is megvan a maga pikantériája és rengetegszer bemutatott abszurditása, de a média elleni harc talán még ezeknél is érthetetlenebbnek tűnik. Kárpáti Márton írása az Indexen.

A sajtó jelentős része a kormány befolyása alatt áll, hetente újabb és újabb szerkesztőségek esnek el (mondjuk ez önmagában elég kemény, ráadásul élből cáfolja a Brüsszel elleni kormányzati retorikát, mert ha Brüsszelnek tényleg akkora hatalma lenne a tagállamok felett, mint amit a kormány próbál elhitetni az országgal, akkor ilyen biztos nem fordulhatna elő az EU-ban).

Pár olyan szerkesztőség, kiadvány, műsor maradt, ahol a hatalom nem tudja befolyásolni, hogy mi jelenjen meg, és mi ne. A miniszterelnök lényegében ezek ellen hirdetett harcot.

De mi lehet ennek az értelme? Ezek az orgánumok korábban is működtek, a Fidesz a jelenleginél sokkal plurálisabb médiakörnyezetben nyert kétszer is kétharmadot, szóval nem lehet valós gondolat, hogy majd emiatt a pár szerkesztőség miatt kerülhet veszélybe a következő győzelem.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Önnek ajánljuk