2016. MÁJUS 25.

Vádlottak padján a menekültnek álcázott újságíró 

Nyilas Gergely az Index munkatársa Georgij Kulakov kirgiz menekültnek adta ki magát, hogy személyes élményeket szerezzen arról, hogyan bánnak a hatóságok a menedékkérőkkel. Az újságíró Győrben állt bíróság elé.
http://nol.hu/belfold/vadlottak-padjan-a-menekultnek-alcazott-ujsagiro-1616911

„Ilyen alapon Mátyás királyt is el lehetne ítélni”
Ilyen alapon akár Mátyás királyt is el lehetne ítélni, hiszen álruhában leplezte le a kolozsvári bírót – mondta a tanúkat képviselő ügyvéd a győri bíróságon, ahol az Index munkatársának, Nyilas Gergelynek a büntetőpere folytatódott. Az újságíró Georgij Kulakov kirgiz menekültnek adta ki magát, hogy személyes élményeket szerezzen arról, hogyan bánnak a hatóságok a menedékkérőkkel.
Az újságíró – a Népszabadság egykori munkatársa – saját élményei alapján tudósított az előállításáról, a röszkei átmeneti táborról, a buszútról, végül pedig a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának győri udvaráról, ahol eredeti szándéka és a portál ügyvédei tanácsára leleplezte magát. Színes, sorsokat is feltáró riportjában a szerző egyébként az előítéleteknél jóval kedvezőbb képet festett a menedékkérőkkel foglalkozó hatósági emberekről.
http://nol.hu/belfold/mi-a-kozos-matyas-kiralyban-es-georgij-kulakovban-1616909
A MÚOSZ elnökségének nyílt levele Nyilas Gergely ügyében.

Önnek ajánljuk