Sikeres évzárót tartott a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály

Nagy érdeklődés kísérte a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály december 12-én megtartott évzáróját.

Először a Magyar cukrászdák és kávéházak története című könyv kiadója és szerzői mutatkoztak be. Bihari Zoltán, a nívós, elegáns kötet szellemi atyja ismertette a gasztronómiai sorozat koncepcióját, melynek keretében a jó magyar sör, a pálinka és a pékségek is bemutatkoztak már, egyéb tematikák mellett. A könyvben olvashatunk a régmúlt és a jelen cukrászati trendjeiről és megismerkedhetünk a jelen legizgalmasabb cukrászati műhelyeivel.

Az egyik legtehetségesebb fiatal cukrászat Ipacs Balázs nevéhez fűződik. A furcsa nevű, Hisztéria lánc egyik legnívósabb tagja, a Cremeria az Andrássy úton várja a vendégeket, akiknek 80 százaléka külföldi. Ez az üzlet elsősorban fagylaltjairól híres, de természetesen sokféle süteményt is tartanak, a jó magyar pogácsától a macaronig.

Balról jobbra: Lics Judit, Bihari Zoltán, Elek Lenke és Ipacs Balázs – Fotó: Barna Judit

A fiatal szakemberek sorában ezután Lics Judit következett. A budafoki borászat tulajdonosa mesélt nekünk borászatuk történetéről, múltjáról és jelenéről, a Budafoki Bornegyed jelenéről valamint – bízvást reméljük – virágzó jövőjét is elénk vetítette. Mert Budafok lehetne már régen a magyar Grinzing: a hely ideális, a borok kiválóak, a pincék különlegesek.

A kérdések után koccintottak a szakosztály tagjai egymás egészségére, no meg, a jelen lévő szakemberek sikereire. A kóstolót Békés Attila muzsikája festette alá.

Elek Lenke
a szakosztály elnöke

 

 

 

 

 

 

Önnek ajánljuk