Köszöntjük a 98 éves Tatár Imrét

Szeretettel és tisztelettel köszöntjük az Aranytollal kitüntetett Tatár Imrét, aki ma 98 éves! Nem elírás, nem tévedés, pedig még ha fordítva írtam volna is a számokat, az is hihetetlenül soknak tűnne föl. Imre barátunk, kollégánk aktivitása, szellemi frissessége önmagában is bámulatos, ám írásain és egyéb megnyilvánulásain átsütő bölcsessége, tisztessége, éleslátása, mértéktartása, szerénysége több a természet, a sors adományánál – olyan emberi és újságírói kvalitás, amely valamennyiünk számára érték és minta – írta az ünnepeltről a MÚOSZ alelnöke, a Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztály elnöke, Trom András.

Tatár Imre a Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztály mellett aktívan részt vesz a MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztály munkájában is, egyik írása szerepel a szakosztály hamarosan megjelenő legújabb kötetében is.

Tatár Imrével tavaly november 11-én a Klubrádió Klubdélelőtt című, nagy népszerűségnek örvendő műsorában  Kun Zsuzsa beszélgetett abból az alkalomból, hogy éppen hetven évvel ezelőtt, munkaszolgálat és szovjet hadifogság után,1947-ben kezdte újságírói és írói (sok kötetes) pályáját. A beszélgetés  ide kattintva meghallgatható.

Önnek ajánljuk