Nyári barangolás a Nyugat- Balatoni régióban

Megérkezett a nyár, családok ezrei veszik az irányt a magyar tenger partjaihoz, sokan közülük annak nyugati részébe.  Sajnos az utóbbi évek „megtréfálós” időjárási viszonyai sokakat elgondolkodtatnak, hogy mi van, ha nem lehet strandolni, mit fogunk csinálni? Nos aggodalomra semmi ok, akár egy hétre való elfoglaltságot is könnyedén össze tudunk állítani magunknak! Ennek bemutatására invitálták a BOHUSZ tagjait a térségbe, nézzünk hát egy-két érdekességet kedvcsináló programlehetőségként!

Lehet tökéletes az időjárás, de a fürdés mellet a család minden tagja számára az üdülés fénypontja lehet egy elektromos luxus motorcsónakkal száguldozni a habokban! A nagyobb társaság számára is alkalmas, ezáltal megfizethető élményt nyújtó környezetbarát jármű a Keszthelyi jacht kikötőből indul, de bárhonnan bárhová bérelhető, és szinte az egész Balaton bejárható vele. Mi egész Szigligetig mentünk, végig gyönyörködve az Észak part vonulataiban.

Ha a természeti látványosságok felé nyitunk, akkor irány a Folly Arborétum, ahonnan fenséges panoráma is tárul elénk a csodálatos növényekkel beültetett hatalmas parkban.  Kiadós sétánk után megkóstoltuk a tulajdonosok remek borait, egy szép kilátást nyújtó szaletliben.

A természetnél maradva azonnal meg kell említenünk Badacsony messziről látható, semmivel sem összetéveszthető jellegzetes hegyét, ahol jobbnál jobb borok kóstolása mellett ki-ki ideje, kedve, vérmérséklete mellett szebbnél szebb kirándulásokat tehet élvezve az elé tárulkozó kilátást! Viszont aki nem akar hegyet mászni, hogy a híres „orgonasípoknál” gyönyörködjön a látványba, vagy pont a kirándulás után szeretne megpihenni, minden képen kötelező program a nevezetes „Kisfaludy ház” felkeresése, ahol barátságos környezetben, fenséges falatok fogyasztása közben élvezhetjük a Balatoni táj fenséges látképét.  Egy igazi ínyenc ebédsorral, és remek borokkal vártak minket, hűen az étterem hírnevéhez.

De mi van, ha nincs napos idő? Akkor sincs gond, vegyük az irányt Tapolca városa felé! A barátságos Balaton felvidéki település messze földön híres attrakciója a csónakkal bejárható tavas barlang, mely kicsiknek-nagyoknak emlékezetes kirándulás lesz! A látogatóközpont érdekes kiállításnak bejárása után lesétálunk a barlangban a víz szintjéig, ahol a szűk járatokban mindenki maga állttal irányított csónakokkal tudja körbehajózni a kristály tiszta karsztvízen a bejárható részeket! Minden képen tegyünk egy sétát a malom tó környékén, a hangulatos helyszín remek időtöltésnek bizonyul! 

Viszont legyünk optimisták, és élvezzük a nyár örömeit! Szebbnél szebb, olcsó és családbarát strandok várják a nyaralókat a régióban Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen, Balatongyörökön, és természetesen a Balaton kulturális fővárosában, Keszthelyen is! Keszthely számtalan műemléke, múzeuma, kastélya, kulturális rendezvénye, turisztikai attrakciója, híres strandja, kikötője mellett rendelkezik egy olyan szállodával is, melynek saját strandja van, a saját szigetén! Ez a Hotel Helikon, mely Magyarországon ritka számba menő módon All Inclusive szolgáltatást is nyújt, azaz korlátlan étel és italfogyasztással várja a vendégeit. Teszteltük, kiválló!

Szintén festői környezetben fogyaszthatunk el egy kellemes vacsorát Vonyarcvashegyen, a Festetics család volt pincéjében, a Helikon Tavernába! A szőlőhegy oldalában, fenséges panorámával, a pincében interaktív múzeummal rendelkező, messze földön híres konyhájáról ismert régi épület méltó az ősök emlékéhez! fenséges ötfogásos ínyenc vacsora várt minket is, hozzá a legjobb környékbeli borokkal, egyenesen a pincéből.

Igazi vizi élményre vágyik a család? Csak egy ugrás Zalakaros! Az ország egyik legnagyobb vizi parkja várja a családokat, korosztálytól függetlenül, hiszen kültéri/beltéri gyógymedencék és komplett wellness világ épen úgy várja a vendégeket, mint a csúszdapark vagy éppen a különböző élménymedencék, mind a szabad térben a hatalmas fás parkban, mind a zárt épületekben rossz idő esetén.

Ha a teljes napunkat nem töltjük Zalakaroson, vagy épen másféle vizi világi élményre vagyunk, útközben található a Kis-Balaton fenséges természeti világa! Ugyan csak rendszeres vezetéssel megközelíthetőek belső részek, a Matula kunyhó, és a vizilápok világa, de a Kányavári sziget vagy a Bivalyrezervátum bármikor bárki számára megközelítető!

És mi van még ebben a Balatoni régióban, amit érdemes felkeresni?  Ezer minden, de a mi meghívásunkba ezúttal ennyi fért bele, köszönjük a West-Balaton kht munkatársainak a meghívást!

Önnek ajánljuk