Áprilistól újból repül Budapestre az Iberia

A spanyol légitársaság jelenlétének harmadik évében emeli a tétet a magyar piacon, tudta meg a REVISZ.

Az Iberia újraindítja Budapest-Madrid járatát április 1. és október 28. között, azaz két hónappal korábban, mint az elmúlt két évben, és – az adott hó függvényében – hetente 3-7 járatot fog üzemeltetni.

Járatszám

Indulóállomás

Indulás

Célállomás

Érkezés

IB3279 Budapest 15:35 Madrid 18:55
IB3278 Madrid 11:45 Budapest 14:50

A Budapestről érkező utasok Madridban további 20 spanyol célállomás, Tenerife, Gran Canaria, Santiago de Compostela és Bilbao, illetve a portugáliai Lisszabon és Porto, a legnagyobb dél-afrikai város, Johannesburg és hat latin-amerikai nagyváros, Buenos Aires, Mexikóváros, Lima*, Montevideo, Santiago és São Paulo irányába folytathatják útjukat az Iberia-val.

„A Budapest Airport üdvözli az Iberia visszatérését a teljes nyári menetrendi időszakra. Egyértelmű, hogy a korábbi kapacitás harmadával megnövelt ülőhelykínálat jóval több lehetőséget nyújt majd mind a magyar, mind a spanyol utasok számára. Ráadásul Spanyolország az egyik leggyorsabban növekvő ország-párunk: tavaly több mint 600 000 utast regisztráltunk a spanyol relációban.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója.

„Budapest az egyik legnépszerűbb célállomássá vált a spanyol turisták körében. Idén szeretnénk Spanyolországot és Latin-Amerikát hasonlóan népszerűvé tenni a magyar utasok között.” – nyilatkozta Celia Muñoz, az Iberia európai értékesítési vezetője.

Az Iberia 136, illetve 200 üléses Airbus A320 típusú repülőgépeket használ majd a Madrid-Budapest útvonalon, business és turista osztállyal a fedélzeten. Az eltérő utascsoportok igényeinek kiszolgálása érdekében a jegyek különböző árakon kerülnek értékesítésre. Ennek keretében az utasok a szolgáltatásokat egyenként rendelhetik meg, illetve saját belátásuk alapján dönthetnek úgy is, hogy a takarékosság jegyében ezek egy részéről lemondanak.

2017-ben az Iberia Budapest és Madrid között üzemelő járatain csaknem 29.000 ülést kínál.

Tudósítónktól

Önnek ajánljuk