Böllérfesztivál Abádszalókon

Idén 11-szer rendezték meg Abádszalókon a már országos hírnévre szertett Abádszalóki Böllérversenyt, vagy más néven a „Tiszatort”, melyet a hideg szeles időjárás ellenére rengetegen kerestek fel. A különleges eseményre a BOHUSZ tagjai is hivatalosak voltak, és a zsűriben is részt vettek.

A remekül sikerült rendezvényen volt minden, ami szem szájnak és minden érzékszervünk ingere, finomabbnál finomabb disznótoros ételek, a hozzá elmaradhatatlan pálinkák, sütemények, és mindeközben változatos zenei műsorok, kirakodó vásár. Az érdeklődő közönség a disznó leszúrásától kezdve az utolsó darabok feldolgozásáig minden disznóvágási folyamatot élőben végigkövethetett, amit a szakmai zsűrivel és Benke Laci bácsival kiegészült bírálók keményen értékeltek és díjaztak is.

23 csapat mérte össze erejét, a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen a határon túlról is érkeztek vendégek, akik merőben más ízvilágot hoztak a versenybe. A különlegességek között a pálinkás kolbász éppen úgy jelen volt, mint a szilvás hurka, de természetesen a fő hangsúly az eredeti recepteken volt.

Jó disznóvágás nincs kiegészítő ételek nélkül sem, így egyúttal pálinka és pogácsa verseny is volt, hiszen ezek nélkül elképzelhetetlen egy disznóvágás, meg valljuk meg, egy rendezvény sem… Kis csapatunk örömmel tesztelte a Hungarikum pálinkákat, ahogy a szintén ebbe a kategóriába tartozó Karcagi birkapörköltet is, mivel nem lehet rendezvény ezen környéken eme finomság nélkül.

A magas színvonalra való tekintettel, és hála az együttműködő partnereknek, gyakorlatilag legalább egy díjat minden csapat kapott, így nem csak a nagyszámú érdeklődő, hanem az emelkedett hangulatba került versenyzők is örömmel térhettek haza.

Jövőre ismét mindenkit szeretettel vár Abádszalók és a Tiszator. A magunk részéről pedig köszönjük a lehetőséget a részvételre!

Önnek ajánljuk