A „Tudomány és tudósok a karikatúrában” kiállítás nyitvatartásának meghosszabbítása

Széchenyi István születésének 225. évfordulójának tiszteletére az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara és a MÚOSZ Magyar Karikatúraművészeti Szakosztálya által megrendezett

Tudomány és tudósok a karikatúrában

című karikatúra-kiállítás az egyetem Tudomány Ünnepe programsorozatának rendezvényei (konferenciák, előadások, TDK stb.) miatt két héttel tovább tart nyitva.

Rádóczy Gyarmati Gábor: Kopernikusz
Rádóczy Gyarmati Gábor: Kopernikusz

A tárlat zárásának időpontja: 2016. november 30. szerda.

Helyszín: 1081 Budapest, Népszínház u. 8.

A tudomány a jövő alakításának meghatározó eszköze, melynek eredményei hozzájárulnak a jövőbeli kilátások, folyamatok értelmezéséhez. Különösen nagy jelentősége van ennek napjainkban, amikor folyamatos kihívásokkal, változásokkal kell szembesülnünk.

Az Óbudai Egyetem a november 3-23. között megrendezésre kerülő, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó rendezvénysorozatával tiszteleg a magyar tudóstársadalom előtt.

Bertalan Tivadar: Bölcselet
Bertalan Tivadar: Bölcselet

Az országgyűlés november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította.

Az ünnep nem csak egy napra szól, egyetemünkön egy egész hónapos rendezvénysorozat épül rá. A rendezvénysorozat célja, hogy népszerűsítse a tudomány és a kutatómunka jelentőségét hazánkban, bemutassa a magyar tudományos kutatások eredményeit, s mindenki számára közérthetővé tegye a tudomány és kutatás jelentőségét az oktatásban, valamint az oktatás jelentőségét a tudományban és a kutatásban.

A Bánki Kar a programsorozat keretében november 10-én tartotta a XIX. Biztonságtechnikai Szimpóziumot, 16-án a Tudományos Diákköri Konferenciát, 17-én az IESB Konferenciát, valamint a Munkavédelmi Szakmai Napot.

fabry-timea-arisztotelesz_2
Fábry Tímea: Arisztotelész

Önnek ajánljuk