Soproni Szüreti napok

A nyári napokra emlékeztető meleg időjárás ellenére megérkezett az ősz, és ezzel a szüreti időszak is hazánkban. Ilyenkor sorban tartják a szüreti napokat országszerte, nincs ez másként a gyönyörű műemlék városban, Sopronban sem! A „hűség városában” szeptember elején tartották a háromnapos vigalmat, melynek idén először, a csodálatosan felújított Várkerület adott otthont. Annál is inkább szükség volt erre, mert a rendezvény már bőven kinőtte a Városháza előtti patinás óvárosi teret, és így nem is zavarta a műemlékekben is gyönyörködni vágyó turistákat. A város rendezvényére a BOHUSZ tagjai is meghívást kaptak, így mi is élvezhettük a szüreti borrendezvény forgatagát.

A többségében helyi borász alkotta „bortér” csodálatos borokkal ajándékozta meg az érdeklődőket, melyek közül már bizony volt idei bor is, és természetesen frissen préselt must is.

Elmaradhatatlan kulináris élvetek is párosultak a remek borokhoz, kemencében, faszénen, és grillen sült ételekből nem volt hiány, de az édesszájúak sem maradtak hoppon.

????????????????????????????????????

Egyértelmű résztvevői az ilyen rendezvényeknek a kézművesek és népművészeti árusok is, akik most is széles palettával képviseltették magukat.

És hát ugyebár az elmaradhatatlan zenei és kulturális programok! A színpadon olyan fergeteges, önmagában is tömegeteket vonzó műsorok voltak, mint például a Magna Cum Laude zenekar.

Persze azért mégis csak a remek italok és a jó hangulat vonzotta a rengeteg helyit és turistát a Várkerületre, ahol bizony minden nap hajnalig folyt az önfeledt szórakozás, barátkozás.

Mivel a szüreti ünnepségsorozat a Borrendek ünnepe is, így ebben az évben is a rendezvény keretei között tartotta éves avatási ceremóniáját, díszes, zenés felvonulással az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa Soproni Legációja, mely az egyik leglátványosabb ünnepsége volt a rendezvénysorozatnak. Mivel a BOHUSZ több újságírója is tagja a Lovagrendnek, így természetesen mi is részt vettünk az eseményen, maradandó emlékekkel ajándékozva meg magunkat.

dsc_0399

A remek időjárás egyértelmű csábítást jelentett minden turista számára a hangulatos óváros felfedezésére! Az ódon utcákon akár napsütésben, akár éjszakai hangulatvilágításban sétál is az ember, mindig magával ragadja a város sajátos atmoszférája.

Kihagyhatatlan célpont a város jelképének számító Tűztorony megmászása, mely a fenséges panorámával ajándékozza meg fáradozásunkat, de a Városháza, a szebbnél szebb templomok, és az óváros bármelyik épülete is felejthetetlen élményt nyújt.

Az óváros egy komplett múzeum, de a Várkerületet övező utcák is tele vannak ódon műemlékekkel, melyekről részletesebb információkat a www.sopron.varosom.hu weboldalon olvashatunk!

????????????????????????????????????

Aki a szabadidőt a zöldben szeretné eltölteni, Sopronban arra is van lehetőség, akár gyalog is elérhető a Lövérek hegyvonulatai, ahol a remek sétákon kívül pazar panorámában is lehet részünk a kilátók bármelyikéből!

De panorámából nincs hiány az óváros szélén található Hotel Sopron szobáiból sem, ami a leginkább ajánlható szálloda a városban, elhelyezkedése, szolgáltatásai és megfizethető árai miatt! Rendszeres akciós ajánlataik a www.hotelsopron.hu weboldalon érhetők el.

Remek, hangulatos éttermeket, cukrászdákat, kávézókat úton útfélen találhatunk a városban, de régi borozó éttermekből sincs hiány, csak legyen elég időnk, étvágyunk és szomjunk végigjárni őket!

dsc05761

Akkor sem kell megijednünk, hogy jó borok nélkül maradunk, ha nem valamilyen boros rendezvénykor érkezünk a városba, hiszen a helyi termelők szeretettel várják az év minden napján remek boraikkal a vendégeket!

És mivel csalogat még ez a gyönyörű műemlék város minket az év bármely szakában? Nos kerekedjünk fel, és fedezzük fel, Sopron mindenkit szeretettel vár! Köszönjük a lehetőséget Sopron városának és az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa Soproni Legációjának!

Önnek ajánljuk