Érkezik a Mikulás a Sajtóházba

Idén is hoz puttonyában minden jót a Mikulás a legifjabb “MÚOSZ-osoknak”.

A télapó és segítői meglepetésekkel és interaktív foglalkozásokkal várják az egész évben jól viselkedő gyermekeket. Az ünnepség december 5-én, hétfőn, 17.30 órakor veszi kezdetét. Várunk minden 14 évnél fiatalabb újságíró-csemetét, valamint szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat.

A részvétel regisztrációhoz kötött. A titkarsag@muosz.hu e-mailcímre kérjük a szülő nevét, a gyermek nevét és születési évét, valamint – a Mikulásnak segítségül – néhány kedves szót róla. A regisztráció határideje: 2016. november 30. Felhívjuk a figyelmüket, hogy a regisztráció kizárólag titkárságunk visszajelzése után válik érvényessé.

Köszönjük a Kossuth Kiadónak, hogy idén is megajándékozhatjuk az újságíró-csemetéket!

santa-claus-1073491_960_720
Forrás: pixabay.com

Télapó levele az újságíró-gyerekekhez:

Kedves Gyerekek!

Annyi jót hallottam már rólatok, hogy Rudolffal úgy döntöttünk, idén először a Sajtóház Mikszáth terméhez kanyarodunk majd.

Santa and his reindeer Rudolf hugging

Énekelünk, táncolunk, verset, mondókát szavalunk, mesefilmet nézünk, s ha már elfáradtunk, körbe ültök, s belekukkantunk a zsákomba. Biztosan akad benne finom csokoládé, szép képeskönyv és még sok izgalmas meglepetés.

puttony

Kérjétek meg a szüleiteket, nagymamátokat, nagypapátokat, hogy írjon nekem rólatok pár sort, szeretnélek egy picit jobban megismerni titeket.

Cserébe én is küldök egy mesét, íme:

Azon a télen korán leesett a hó. A Nyuszi elgondolkozva ballagott az erdőszélen, a kopasz bokrok mentén, és éppen arra gondolt, hogy egy csöppet sem szereti a havat. A hó alól olyan nehéz kikaparni az ennivalót, elbújni is alig-alig lehet, márpedig egy Nyuszi életében gyakran előfordul, hogy rejtőzködnie kell.
A hó világos volt, a Nyuszi gondolatai meg sötétek. Egyszercsak zajt hallott, megállt, hegyezte a két tapsifülét. Mi ez a zaj? Valami pattog… Beleszimatolt a levegőbe: füstöt érzett. Egy kicsit félt a Nyuszi, de kíváncsisága legyőzte a félelmet, s indult arrafelé, ahonnan a zajt hallotta. Egy vén tölgyfa alá ért. A tölgyfa alatt Barna Mackó szorgoskodott, tüzet rakott éppen, pattogtak a tűzre rakott száraz gallyak, vékony kis füstcsík szállt a magasba.

– Jó napot, Barna Mackó! – köszönt a Nyuszi. – Látom, tüzet raksz. Minek az a tűz?
– Jó napot, Nyuszi! Hogy minek a tűz? Ma este jön a Mikulás,  remélem, ajándékot is hoz majd. Lehet, hogy fázni fog a lába, gondoltam, hadd melegítse meg a tűznél… És ha már ég a tűz, főzök neki egy kis levest. Mondd csak, nem adnál a Mikulás-levesbe egy-két káposztalevélkét?
– Szíves örömest – mondta a Nyuszi –, hazaszaladok érte!
Ugrott a Nyuszi, futott a káposztalevélért. Mire visszatért a tölgyfa alá, fényesen égett a tűz, és Barna Mackó mellett Mókus ugrándozott.
– Én makkocskát hoztam a Mikulás-levesbe! – kiáltotta, mikor meglátta Nyuszit. – Nagyon finom lesz ez a leves!
– Magam is úgy gondolom – mondta a Nyuszi, és beledobta a káposztaleveleket a csuporba, melyet Barna Mackó a tűz fölé akasztott.
– Szóljunk az Őzikének is! Mókus, ugrándozz el Őzikéért!
Mókus fürgén pattant, ugrott egyik ágról a másikra, és hamarosan visszatért Őzikével.
– Illatos füvecskét hoztam a Mikulás-levesbe! – mondta Őzike. – A Kisróka még nincs itt?
– A Kisróka semmit sem tud hozni a Mikulás-leveshez – morgott Nyuszi. – Ne is hívjuk ide!
– De bizony idehívjuk! – mordult föl Barna Mackó. – Idehívunk mindenkit az erdőből is, a mezőről is, akár tud hozni valamit a Mikulás-levesbe, akár nem! Meghívjuk Kisrókát, Mezei Egeret, Kisfarkast,  Kismadarat; bízd csak rám, Nyuszi, tudom én, hogy a Mikulás még a meleg  levesnél is jobban szereti, ha együtt várunk rá itt a tűz körül!
Nyuszi megbillentette a bal fülét:
– Ahogy akarod, Barna Mackó! Te raktad a tüzet, te kavarod a levest, te hívd meg a vendégeket is.
Az erdei apróságok hamarosan mind megérkeztek: Egérke búzát hozott a Mikulás-levesbe, Kismadár fenyőmagot, Kisróka és Kisfarkas meg sok-sok száraz gallyat gyűjtött, hogy minél fényesebben égjen a tűz.
És a fényes tűz körül ülve akkor este együtt várták a Mikulást.

(Bartócz Ilona: Jön a mikulás)

kacsinto-mikulas

Önnek ajánljuk