XV. Janikovszky Éva meseíró pályázat

Az ünnepélyes díjátadó május 31-én, 14:00 órakor kezdődik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban.

„2019-ben hagyományaihoz híven a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a Móra Kiadóval közösen újra meghirdette a rendkívül sikeres Janikovszky Éva meseíró pályázatát 7 évesektől a 16 éves gyerekeknek, három korcsoportra bontva. A felhívásra 2019. március 05. és április 17. között lehetett beküldeni az elkészült meséket, emailen a janikovszky@fszek.hu-címre. A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott témát feldolgozó mesével vehettek részt. Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehetett. Minden jelentkező csak egy, maximum 5 A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthatott be.

A 2019-es felhívásra összesen 538 pályázó pályaműve érkezett három korcsoportban. Az I. korcsoportban 7-9 évesek meséit várták, ebből 157 érkezett. A II. korcsoport volt a legaktívabb, ahová 10-13 évesek pályázhattak, ide 302 pályamunka érkezett. A III. kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásait sorolták, 79 alkotás érkezett. Pályaművek az ország egész területéről, illetve az ország határain túlról is érkeztek.

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előszűri fogja értékelni és választja ki azokat a meséket, amiket érdemesnek talál a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri tagjai ebben az évben: Szepes Erika irodalomtörténész, és Bartos Erika író, akik döntenek a végleges díjazási sorrend felállításáról.

Az idei évben az ünnepélyes díjátadó 2019. május 31-én, 14:00 órakor kerül megrendezésre a Központi Könyvtár palotatermeiben. A díjátadón a pályázat védnökei – Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és Dr. Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója – mellett jelen lesz Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony is, a pályázat fővédnöke.”

Önnek ajánljuk