Lázár János minősítette a HVG újságíróját

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a március 30-i Kormányinfón mondta el “magánvéleményét” Joó Hajnalka újságíróról – írja a hvg.hu.

A miniszter egy – sokak szerint a CEU-ra szabott – törvénymódosítást érintő kérdésre, amelyben a hvg.hu-n ma megjelent információval szembesítették, elkezdte kritizálni a cikket szerző Joó Hajnalkát. (A felvetés arra az értesülésre vonatkozott, amely szerint Michael Ignatieffet, az egyetem rektorát a múlt év végén a figyelmeztették a kormányból, hogy egy készülőben lévő törvénymódosítással a kormány „kinyírni készül” a Közép-Európai Egyetemet.)

„Amit Joó Hajnalka nevezetű újságíró kolléganőjük az elmúlt években írt, annak valóságtartalma nem érte el a tíz százalékot sem. Ezt személyes tapasztalatból is tudom mondani, a hülyeség mennyisége viszont a 90 fölötti kategóriába tartozik, már ami a százalékot illeti” – vélekedett a politikus.

Miután a Kormányinfó végén a Népszava munkatársa megkérdezte, mióta feladata egy miniszternek, hogy újságírókat minősítsen hivatalos sajtótájékoztatókon, Lázár azt mondta: „a meggyőződés szabad kinyilvánítása mindenkinek lehetősége”. Ezek után 15 éves politikusi múltjára és „személyes tapasztalataira” hivatkozott, amikor pedig az őt kérdező tudósító kollégaként kikérte magának Joó Hajnalka minősítését, a kancelláriaminiszter úgy reagált: „Tegye meg! A Kormányinfó erre is alkalmas”.

A hvg.hu megjegyzi, hogy szerkesztőinek tapasztalata Joó Hajnalka megjelent írásaival az, hogy Lázár kirohanását tények nem támasztják alá, továbbá cikkeinek pontosítását sem kérték.

A miniszter kijelentésére az újságíró mindössze annyit mondott: „Sajnálom, hogy a miniszter úrnak fáj az igazság, a Fidesz közismerten úgy lett megszervezve, hogy nyíltan senki sem meri vállalni a vezetőkétől eltérő véleményét, mert tart a következményektől. Ettől függetlenül, az indulatok és gondolatok, amelyekről be szoktam számolni, léteznek a frakcióban és a pártban is. Ha visszanézzük szintén közel 15 éves pályafutásomat, amióta a Fidesszel foglalkozom: a Lázár János által említett arányok inkább fordítottak, azaz az általam megírtak legalább 90 százalékban valósnak bizonyultak.”

Forrás: hvg.hu

Önnek ajánljuk