Prima Primissima-díj Bálint Györgynek és Baló Györgynek

Prima Primissima-díjat kapott Bálint György kertészmérnök, aranytollas újságíró, a MÚOSZ Aranytollas Újságírók Társaságának elnöke. Bálint gazda munkásságát a magyar népművészet és köznevelés kategóriában ismerték el a rangos kitüntetéssel. A díjhoz sok szeretettel gratulálunk!

Bálint György kertészmérnök 1941-ben a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián kertészmérnöki oklevelet, majd a Magyar Agrártudományi Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett. 1949-től agrártankönyveket írt és szerkesztett, majd a Kertészeti Kutatóintézetben, később a Mányi Állami Gazdaság főagronómusaként dolgozott. 1967-től a Kertészet és Szőlészet című hetilap főszerkesztője. Ezzel egy időben szerkesztette a Kertgazdaságot, a Kertbarát Magazint és a Kerti Kalendáriumot. 1981-2009 a Magyar Televízió Ablak című magazinműsorának állandó munkatársa volt. Televíziós szerepvállalása óta “Bálint gazdaként” emlegetik. Az ország kedvence újságokban és az interneten napjainkban is népszerűsíti a kertészkedést. Unokája segítségével Facebook-oldalára naponta több poszt is kikerül. Bálint György a MÚOSZ Aranytollas Újságírók Társaságának elnöke.

A Bálint Györgyöt bemutató Prima Primissima-videó ide kattintva megtekinthető.

A Prima Primissima-díj Magyar sajtó kategóriájának díjazottja Baló György szerkesztő, műsorvezető, a MÚOSZ korábbi elnöke lett. Baló György az angol-német szakos diploma megszerzése után az MTV Híradójánál, majd a külpolitikai szerkesztőségnél dolgozik; a Panoráma, a Stúdió és a Hírháttér szerkesztő-műsorvezetője. Több kontinensen készít filmeket és sok neves politikussal interjúkat. A Magyar Film- és Tévéművészek Szövetségének társelnöke, majd a MÚOSZ elnöke. 1990-ben az MTV 2-es igazgatója és a Napzárta, majd a választási műsorok főszerkesztője. 1997-99 a TV3 vezérigazgatója, az Esti gyors főszerkesztője és műsorvezetője. 2000-ben visszatér a Magyar Televízióhoz: kulturális igazgató, majd az Este, a Szólás szabadsága, a Kassza szerkesztője és műsorvezetője. 2009 nyarától öt hónapon át a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli műsorát vezeti. 2015-től az RTL Magyarul Balóval című műsorának főszerkesztője.

A Baló Györgyöt bemutató Prima Primissima-videó ide kattintva megtekinthető.

A közönségdíjat szintén a Sajtó kategória egyik jelöltje, a Hazajáró honismereti magazinműsor stábja érdemelte ki.

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége idén is titkos szavazással választotta ki a díjazottakat. 

A Prima Primissima-díjakat 2017. december 1-jén Budapesten, a Művészetek Palotájában adták át.

Önnek ajánljuk