Tanévzárás a Bálint György Újságíró Akadémián

Véget ért a tanév: 2017. június 10-én délelőtt 24 végzős hallgató (11 fotóriporter és 13 újságíró) kezdte meg a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia 2016/2017-es tanévének szakmai záróvizsgáját.

A tanév 2016. szeptember 17-től 2017. május 27-ig tartott, a hallgatók munkahelyi, egyetemi elfoglaltságához igazodva zömmel szombati napokon, esetenként péntek délután voltak a foglalkozások. A tanári kar mindkét szaknál gyakorló fotóriporterekből és újságírókból állt.

A vizsgabizottság munkájában a szakvezető tanárokon (fotóriporter szak: Szarka Klára, Szigeti Tamás, írott sajtó: Nagy Iván Zsolt) kívül részt vett a MÚOSZ elnöke, Hargitai Miklós, a Népszava vezető szerkesztője, valamint a MÚOSZ tiszteletbeli elnöke, Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész is.

[Fotó: Szigeti Tamás]
A bizottság előtt 7 fotóriporter jó, 4 pedig jeles eredménnyel szerepelt. Az újságíróknál 2 jó, 8 jeles és 3 kiváló minősítés született. Mindkét vizsgacsoport komplex záróvizsgát tett, ahol az évközi munkán kívül a diplomamunka elkészítése, védése, egy portfólió összeállítása, illetve tételhúzásra adott szóbeli felelet is szerepelt a feladatok között.

A vizsga befejezését követően a két csoport együtt vehette át a fotóriporter, illetve az újságíró szaktanfolyam eredményes elvégzését igazoló tanúsítványt.

A végzős hallgatók névsora fotóriporter szakon

Bognár Ádám, Bojkovszky Péter, Ezer László, Kaiser Ákos, Madar Dávid, Mazán Tibor, Melegh Noémi Napsugár, Mónus Márton, Németh Attila, Ruprech Judit és Stollár Imola

[Fotó: Szigeti Tamás]
(A fotós diplomamunkákat az ősszel a nagyközönség is megismerheti, mert a diplomázók riportjaiból válogatott kiállítás nyitja majd a következő tanévet, ahogy ez már tavaly is történt.)

Újságíró szakon

Bíró Veronika, Cegelnyik Natália, Csurja Zsolt, Farkas Boglárka, Kissné Fekete Judit, Kovács Janka, Ladó Balázs, Németh György, Pozsgai Rebeka, Schmuck András, Székely Éva, Szurop István és Törkenczi Aliz.

[Fotó: Szigeti Tamás]
A vizsga után pár nappal már meg is jelent az egyik záródolgozat: http://hvg.hu/elet/20170612_Sok_tizezernyi_gyereken_segit_a_Kek_Vonal_de_EUs_penzek_nelkul_nem_tudna_letezni

Azóta további két záródolgozat is megjelent a hvg.hu-n:

Önnek ajánljuk