Kiállítás nyílik a Sajtóházban Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény címmel

Október 10-én nyílik a Szegedi Műhely 2015 és Tapolcai Műhely 2016 legszebb műveiből álló kiállítás a Sajtóházban Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjtemény címmel. A kiállítást november 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Időpont: 2016. október 10. (hétfő), 18 óra
Helyszín: Sajtóház, Mikszáth terem
Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a

Facebook esemény

 

A kiállítást megnyitja:

Keleti Éva Prima Primissima díjas fotóművész.

A Szegedi Műhely 2015 és Tapolcai Műhely 2016 Alkotótelep művészeti vezetője Szebeni András, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus.

A kiállított képek szerzői: Bánkuti András, Bácsi Róbert, Benkő Sándor, Dobos Tamás, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. András, Hossala Tamás, Kiss-Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz S. Simon, Németh György, Reviczky Zsolt, Szabó Bernadett.

csoportkep-vagvajav_1
A Fotóművészeti Alkotótelep művészei (balról jobbra, ülő sor) Fejér Gábor, Hossala Tamás, Gaál Zoltán, Szebeni András (művészeti vezető), Szabó Bernadett, Dobos Tamás (álló sor) Bánkuti András, Bácsi Róbert, Móricz-Sabján Simon, Hajdú Éva (sajtófőnök), Fazekas István, Mandur László, Reviczky Zsolt, Benkő Sándor, Kincses Károly (kurátor), Németh György, Kiss-Kuntler Árpád

 „Sok éve fényképeztem Szigligetet és környékét, tudom, hogy milyen rejtett csodák, természeti értékek, megörökítésre méltó emberi sorsok tárulhatnak fel az értő kezekben lévő fényképezőgépek előtt. Tavaly városi környezetben, Szegeden dolgoztunk, most a természet és a vele élő falvak, kisvárosok, Tapolca, a Káli-medence nyújt tökéletes helyszínt a fotósok számára. A résztvevők fotográfiai programjában többek között elhagyott életterek, barlangok, a hajnali Tapolca, pályaváltó kézművesek, romos várak és laktanyák szerepelnek. Minden feltétel adott ahhoz, hogy tizennégy meghívott művész olyan képeket készítsen, amelyek műtárgyként is megállják a helyüket.”  /Szebeni András – Tapolcai Műhely 2016 sajtótájékoztató/

A Fotóművészeti Alkotótáborok első számú célja, hogy a meghívott művészek megörökítsék a tábor környezetét, és hogy szakmai vitákkal gyarapíthassák tudásukat, formálják művészi világukat. A műhely végeztével a résztvevők néhány művészi fotográfiával gyarapítják a Hunguest Hotels Fotográfiai Gyűjteményét.

meghivo-muosz

A Tapolcai alkotótelep támogatója Tapolca városa, a fotográfusoknak helyet adó Hunguest Hotels Zrt., a Fujifilm Magyarország Kft. és a MÚOSZ, amely az adminisztrációt vállalta magára.

 

A kiállítás november 10-ig minden hétköznap 10-18 óráig látogatható, amennyiben a teremben nem zajlik rendezvény.

 

Önnek ajánljuk