Szép, mint hétköznap – Gadó Klára fotókiállításának megnyitója

Szeptember 20-án nyílik Gadó Klára fotókiállítása a Sajtóházban „Szép, mint hétköznap” címmel. A kiállítást október 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Időpont: 2016. szeptember 20. (kedd), 18 óra
Helyszín: Sajtóház, Mikszáth terem
Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a

Facebook esemény

A kiállítást megnyitja Keleti Éva fotográfus. 

gado_Klara_meghivo_kep

„Vannak olyan váratlan, véletlen találkozások, amelyek mégis rendkívül meghatározóvá válnak. Számomra ilyen a megismerkedésem Gadó Klárával. Barátaim mutatták be nekem, mondták, hogy fantasztikus orvos, de azt is mindjárt melléfogalmazták, hogy fotografál is. Megnéztem a képeit, és rácsodálkoztam: a fotografálásban is mesteri. Egy olyan ágát fedezte fel, vagy találta ki a fotográfiának, amely előttem ismeretlen volt. Ő belelát mindenbe, mindennek a legmélyére, legyen az egy faldarabka vagy parfümös üveg a fürdőszobában, váza alján egy ujjnyi víz, és olyasmiket vesz észre, olyan képeket formál, amelyeket más nem. Az ő fotóján egy tányér vagy egy kenyérszelet töredezett mintája is összetett történetet mesél.

Gadó Klára a makrónyiból kicsit varázsol, a mikrónyit felnagyítja. Ehhez különös technikát dolgozott ki. Olyat, amely nem uralja el a képeket, inkább segít megérteni őket. Mindenhol meglátja azokat a villanásokat, amelyeket csak az ő szeme lát és láthat. Képi változásait egy ideje már követhetem. Korábbi kiállításai egyikén még egy zártabb anyagból válogathattam, mi kerüljön a falakra. De a fotográfus világa kitágult. A színek és a formák még mindig lenyűgözőek, csakhogy a mondandó felerősödött. Mostani kiállítása: egy humanista ember vallomása a mindennapi életről. Egyébként nála a fényképezőgép olyan hétköznapi tartozék, mint a női táskában a rúzs, a fésű, a parfüm. Ő a fotógépén keresztül a hétköznapi életet formálja széppé és egyedivé.

Furcsa játéka az életnek, hogy életem vége felé egyszer csak elém toppan egy nő, aki megközelíti az álmodozásaimat. Nem véletlen: Gadó Klárával barátok lettünk.”

Keleti Éva fotóművész

Önnek ajánljuk