Szántó István véleménye a tavalyi tisztújító küldöttgyűlésről

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének 2015. június 20-án tartott tisztújító küldöttgyűléséről Szántó István blogján megjelent írását szó szerint közöljük az alábbiakban.

Bekövetkezett amire számíthattunk. Most szombaton egy etikátlan puccsal Komlósi Gábor szerezte meg az újságíró  szövetség elnökségét.Kerdesemre,  mennyire etikus, hogy a sajat maga által fenntartott iskolájának tanulóit be léptette a szövetségbe , egyenes választ adott. Nem kommentálta. Tehát maga is tudja, hogy ez nem kóser. Egy volt sportember egyáltalán nem fairplay módon lett a szövetség elnöke.

image74

em valami demokratikus eljárás.

Harshegyi Janos levezető elnok kissé diktatorikusan vezette az ülést. Aminek a következménye , a szövetség taglétszáma ezentúl a Komlosi fele tanoda tagjából áll majd. Bővebben ha lenyugszom.

Na már most Miskolcon folytatom. Emlékezetesen botrányosra sikeredett a választási ceremónia. Noha mindhárom jelölt bemutatkozhatott, mi jelenlévő küldöttek nem tehettünk fel kérdéseket se a szavazás előtt se utána. Ez a levezető elnök sara. Úgy tűnt mint ha ezen a cirkuszon nagyon szeretne túl lenni. Csak éppen azt nem mondta, pénztár után nincs reklamáció.

Még egy apróság, a küldöttek közül  dr.Enyedi Nagy Mihály mandátumát  nem fogadták el, mint ahogyan Kiss Csaba kollégámat is furcsa módon kizárták a jelölésből.

Ám leginkább Komlósi megválasztása verte ki a biztosítékot. Ó ugyanis a tanodájában lévő ifjak után befizetett egy évi tagdíjat, junior tagként jelentős kedvezménnyel. Talán negyven ifjoncot vett meg, cserébe a szavazatért. Néhányan azt mondják ha ilyen a szervezeti szabályzat, hogy megengedi a nyílt szavazatvásárlást akkor megérdemeljük a sorsunkat.

Aki még kételkedne  ebben, az nézze meg az új elnök úr videóját amiben nem is tagadja.

Helyszín: a MÚOSZ Mikszáth terme, 2015. június 20-án a rendkívüli küldöttgyűlés utáni percekben.

Gratulálók sora köszönti az új elnököt.

D. Szekeres Ágnes gratulál Komlósi Gábornak, váltanak pár szót, amikor

Szántó István hangja hallatszik, Komlósi Gáborhoz intézi a kérdést:

– Mennyi tagdíjat fizettek a küldöttek?

– Te fizetted a tagdíjat?

Komlósi Gábor:

– Az iskola fizette a tagdíjat, első alkalommal, és utána, és utána ők döntötték el, ki hosszabbít, ki nem.

Szántó István:

– Ja, értem, tehát te kifizetted a tagdíjat, azért, mert szavazzanak rád. Gratulálok!

– Engedd meg…

Ekkor közbeszól D. Szekeres Ágnes:

– Ugyan már, először is kikérem a Tagfelvételi Bizottság nevében…

A lányokat fiúkat megvette. Nem kilóra, egy évi tagsági díjat fizetett helyettük. Aztán mondja, ha utána is akarnak maradhatnak tagok a saját pénzükön. Szerintem Komlósi úr mandátuma is csak egy évre szól, arra amit befizetett. Adalék a elnököt , újat alig 68 szavazták meg, s ebből ő maga 40 küldöttet hozott a tanodájából.

image73

Most sírhatnék, hogy mi van a vidékkel, van e képviselete a vidéki firkászoknak. Vagy továbbra is Pest centrikus a szövetség.  Na, de erről majd később. S , hogy mennyire posztkommunista csökevény a társulat most bebizonyosodott. Képesek voltak ehhez a szervezett csaláshoz asszisztálni, legyinteni. Elmúlt egy óra, elfogytak a szendvicsek gyerünk haza.

Forrás: Szántó István (szantograf.hu)

Önnek ajánljuk