Már 6 éves a MÚOSZ ÉLETMÓD NAP AZ ÚJSÁGÍRÓK EGÉSZSÉGÉÉRT!

Hatodik alkalommal kerül sor az újságírók Életmód Napjának megrendezésére, ahol az egészséges életmódot állítjuk a több ezer magyarországi újságírót érintő program középpontjába.
 
Időpont: 2016. június 9. (csütörtök)
Helyszín: Sajtóház
1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A.
 
muosz-eletmodnap-plakat
A VI. Életmód Nap témája: Az időskorúak védelme.

A Párbeszéd az egészségről című interaktív előadás keretében az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a Mikszáth-teremben, Csaba Beatrix moderálása mellett. 

A VI. Életmód Nap védnöke: Prof. Dr. Iván László, „summa cum laude” pszichiáter –és geriáter szakorvos, a magyarországi gerontológusok vezető képviselője, volt MÚOSZ szakorvos. Az Idősek Tanácsa tagja, a Batthyány-Strattmann László Idősek Akadémiájának alapító elnöke, vezetője és tanára. Több könyvet írt az öregségről. 2015. március 15-én a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét adományozták a Semmelweis Egyetem professzorának.

Előadóink:
10:00 – 10:05 Megnyitó – Prof. Dr. Iván László, a VI. Életmód Nap védnöke nevében Lévai György újságíró, az Életmód Szakosztály tagja köszönti a résztvevőket 
10:05 – 10:10 Dr. Szalontai Éva, az Életmód Nap alapító-főszervezője, a MÚOSZ Életmód Szakosztály elnökének üzenetét Szunyogh Ildikó, a szakosztály titkára tolmácsolja
10:10 – 10:30 Prof. Dr. Imreh István rákkutató-genetikus (Stockholm, Karolinska Intézet): Genetikus szemmel: Miért nem lesz minden időskorú rákbeteg?
10:30 – 10:50 Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa, egyetemi tanár, MTA doktor: Az időskorúak betegségei, megelőzés. 
10:50 – 11:10 Prof. Dr. Tringer László, MTA doktor, SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika egyetemi tanára: A lelki egészség korszerű szemlélete, megőrzése, fejlesztése.
11:10 – 11:30 G. Németh György c. egyetemi docens, a Benyovszky Orvosi Központ , a MÚOSZ, a MÚK egészségügyi háttérintézményének az igazgatója, az Orvosi Hírek főszerkesztője. Előadásának címe: Veszélyeztetett újságírók.
11:30 – 12:10 Dankovics Gergely programigazgató, az Európa Nemzeti Egészségvédelmi Program alelnöke: Népegészségügyi Prevenció, az időskorú újságírók egészségének védelméért.
12:10 – 12:30 Prof. Dr. Veress Gábor a Balatonfüredi Szívkórház főigazgató főorvosa: Az időskorú szívbetegek gyógyítása, rehabilitációja.
12:30 – 12:50 Kupsza Péter (SOS Központ): SOS segítség gombnyomásra.
12:50 – 13:20 Dr. Sebestény Andor, a Londoni Birodalmi Rákkutató Intézet professzora, tudományos kutatója, Dr. Deborah Warner PhD onkológus-genetikus és Dr. Kovács Thurzó Gabriella a Provitex Rák- és Immunkutató Kft. igazgatója Szlovák Komáromból: Új eredmények az időskorú emberek egészsége védelmében. 

Moderátor: Csaba Beatrix újságíró, az Életmód Szakosztály alelnöke

Levezető elnök: Lévai György újságíró, az Életmód Szakosztály tagja és Dr. Szalay Attila szakújságíró, szerkesztő, az Életmód Szakosztály tagja. 

Az újságírók legrégibb hagyományokkal rendelkező egyesülete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége /MÚOSZ/ az Életmód Szakosztálykezdeményezésére és irányító közreműködésével 2016-ban is, már hagyományként Életmód Napot szervez az újságírók egészségéért.Meghívást kapnak más újságíró szervezetek is /Magyar Katolikus Rádió, Magyar Újságírók Közössége, Magyar Sportújságírók Szövetsége, Tudományos Újságírók Közössége, Protestáns Újságírók Szövetsége).
Minden magyar újságíró számára lehetőség nyílik az egészségügy neves orvosai, professzorai, szakemberei értékes előadásainak meghallgatására. Ezen túl lehetőség a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogramra, a szűrőkamionban azonnal kiértékelt 30-nál több vizsgálatra, kardiológiai,- tüdőgyógyászati,- hipertónia,- stressz vizsgálatokra térítésmentesen.

Célunk: Bemutatni az egészséges életmódot, az egészséget, ami nélkül semmink sincs, ami életünk legfontosabb része. Felhívni a figyelmet az időskor egészségügyi problémáira, megelőzésükre, az egészséges táplálkozás, az egészséges termékek, a sport, a mozgás, az egészséges szemléletmód fontosságára. Egyúttal felhívni a figyelmet magyar szakembereinkre, feltalálóinkra, a kiemelkedő egészségügyi szakterületekre, termékekre, szolgáltatásokra is, az egészségügyi bel-és külföldi piac, az egészségturizmus számára. Az Életmód Nap az újságírók összefogását is szolgálja.

Eddigi védnökeink voltak:
Dr. Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Habsburg György, a Vöröskereszt elnöke. 
Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet /National Institute of Oncology/ főigazgató-főorvosa, MTA doktor, egyetemi tanár.
Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövete.
Dr. Szepesi György, az Aranytollas Újságírók Társaságának tiszteletbeli elnöke, neves sportkommentátor.

Az Életmód Nap médiapartnerei:
Panoráma Világmagazin, Napidoktor.hu – Egészség és életmód portál, Orvosi hírek, 
Civil Rádió, Ausztrál Kisújság, Egészség=Élet online magazin, MÚOSZ honlap, MÚOSZ Hírlevél 
Együttműködő partnerek: Országos Onkológiai Intézet, Benyovszky Orvosi Központ, Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrő Programja, Civil Rádió, Egészség=Élet online magazin, Batthyányi Strattman Idősek Akadémiája, SOS Központ.

Önnek ajánljuk