Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Tagdíj befizetés most!
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2025
        • Elnökségi határozatok 2024
        • Elnökségi határozatok 2023
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
    • Sajtószemle
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Galéria
    • Fotók
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
  • Állás
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2025
        • Elnökségi határozatok 2024
        • Elnökségi határozatok 2023
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
    • Sajtószemle
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Galéria
    • Fotók
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
  • Állás
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Home Szakosztályi hírek

Turisztikai kártya, cukrászati bemutató, italpremier – sokan vettek részt a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály rendezvényén

MÚOSZ Írta: MÚOSZ
2022.02.14.
in Szakosztályi hírek
Reading Time: 4 mins read
0
0
Megosztás FacebookonMegosztás Twitteren

Bár a világon sokféle turisztikai kártya, kedvezményeket nyújtó városkártya működik, évtizedek óta, a HungaryCard – amely a turisztikai látnivalókra és más szolgáltatásokra épül, a közlekedéstől a szállásokon át egészen a múzeumi belépőkig – több tekintetben unikum.

Országos, a belföldieket megcélzó kártya a világon mind a mai napig csak Magyarországon létezik – hangsúlyozta Gál Gábor, a kártya atyja, kibocsátója.

A Hotelinfo Kft. 1991-ben indult. Akkor a piacon még nem volt olyan katalógus, amely bemutatta volna a hazai szállodákat, azok elérhetőségét és árait. Az ingyenes katalógus évről-évre népszerűbbé vált, és felmerült annak igénye, hogy azok a turisták, akik ezt használják, valamilyen megkülönböztetésben részesüljenek a szolgáltatóktól – azaz kedvezményt kapjanak.

Az első kártya 1995-ben látott napvilágot, az évek folyamán folyamatosan bővült a partnerek száma, akik meglátták ebben az eszközben a vendégcsalogatás eszközét. Ma nem ritka az 50-100 százalékos kedvezmény sem, a majd ezernyi partner az ország teljes területét lefedi. Idéntől nem a naptári rend szerint haladunk, bármikor veszi meg valaki, az aktiválástól számított 365 napon keresztül érvényes.

A kártya átruházható és általában két felnőtt részére nyújtja a kedvezményeket. A családok számára néhány napos program ajánlókat is megterveznek a katalógusban, hogy a vevők még jobban kihasználják az előnyöket.

Bár otthon többnyire a hölgyek készítik a süteményeket, kevés a nő a cukrászszakmában, és még kevesebb a mester, – gyakran hangzik el ez a megállapítás szakmai rendezvényeken is – bár az arány az utóbbi időben javulni látszik. Amikor Koch Gáborné Danica 1976-ban letette a mestervizsgáját, még ritkaságszámba ment nők körében a mester titulus.

Mára az egyik legelismertebb meghatározó személyiséggé vált Danica a honi cukrász szakmában. Időközben felértékelődött e szakma, más területeken sikert elérő, diplomás emberek váltottak foglalkozást, hogy a bölcsészet vagy az orvostudomány gyakorlása helyett a tökéletes krémes vagy macaron készítésén ügyködjenek nap, mint nap.

Danicát a rendszerváltás után a Cukrász Ipartestület szakmai elnökének választották, nevéhez fűződik az Év Fagylaltja verseny, valamint a Dobos-díj is. A mai napig azt a cukrászdát viszi, ahol annak idején kitanulta a szakmát – ez is ritkaság. Ars poeticájának vallja, hogy üzlettulajdonosként és cukrászmesterként kövesse a régi tradíciókat, de nyitott az új irányzatok befogadására is.

1982 óta önálló kisiparosként sikeresen vezeti volt mestere üzletét, a III. kerületi Vörösvári úton.

Egyre gyorsabban változnak a cukrászati trendek, stílusok és a szakma divatossá vált, viszont nehéz találni lelkes eladót, olyan munkaerőt, aki szereti a vendéget. A minőséget tartja igazán lényegesnek, ami a munkafolyamat minden fázisában fontos.

Ha vodka, akkor Oroszország – legalábbis így volt ez régen. Egy év alatt 31 milliárd – ! – forintot költenek a magyarok vodkára – nos, ez a vevőkör biztos kíváncsi lesz egy új márkára a piacon.  A MÚOSZ székházban a Bevilija Kft. mutatkozott be, amely egyebek között bolgár vodkát forgalmaz Magyarországon, illetve Szlovéniában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovákiában és Csehországban.

A Kralska vodka igazi egyéniség az italok világában. Számos koktél variáció alkotható az itallal, mivel a klasszikus vodkán kívül számos különböző ízben -csoki, zöldalma, narancs, citrom, eper, mandula – kapható. A termékeket Plovdivban, a világ hatodik legrégebbi városában készítik.  A cég követi a legdivatosabb italtrendeket és újabban ginnel is kirukkolnak – tudtuk meg a magyar forgalmazótól.

Tagjaink számos kérdést tettek fel a székházba érkező szakembereknek. A jó hangulatú szakosztály rendezvényt sütikóstoló zárta.

Elek Lenke

Címkék: rendezvényTurisztikai és Gasztronómiai Szakosztály
Facebook Youtube

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő 11.00 – 16.00
Kedd 13.00 – 18.00
Szerda 11.00 – 16.00
Csütörtök 11.00 – 16.00
Péntek 9.00  –  14.00

E-mail: uf@muosz.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK

1064 Budapest,
Vörösmarty u. 47/A
Központi telefon:
(1) 478-9040
Titkárság: iroda@muosz.hu

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Belépés

Add New Playlist

Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
      • Alapdokumentumok
      • Etikai Bizottság
      • Alapítványok
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Galéria
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
    • Fotó
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Alapozó
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Állás
  • Kapcsolat
  • Languages

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információ.
X