MÚOSZ plusz

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

lászló_zs1._

LÁSZLÓ ZSUZSA (MÚOSZ-tag 1971 óta)

 

Aranytollas újságíró szerkesztette a Magyar Televízió a „Szellők szárnyán” c. Huszka Jenő műsorát, melyet június 10-én, pénteken este 22 óra 5 perckor ismételnek az M3 adón.

„Több mint harminc évvel ezelőtt fogadta el a tv vezetősége a javaslatomat egy nagyszabású, elegáns, klasszikus magyar operett műsor elkészítésére. Huszka Jenő a múlt század első évtizedeinek legnépszerűbb alkotója volt, s ennek megfelelően írtam meg a bevezető szöveget, s választottam ki hozzá a megfelelő zeneszámokat. Apró Attila rendező kollégámmal és a nagyszámú stábbal szívvel-lélekkel fogtunk hozzá a munkához. Megkaptunk akkor “pénzt-papripát-fegyvert”, vagyis díszleteket, jelmezeket, zenekart, énekkart, tánckart, és a korszak legkiválóbb művészeit” – emlékezett László Zsuzsa. A műsorban résztvevők névsora: Bács Ferenc, Berkes János, Bende Zsolt, B. Nagy János, Horváth Bálint, Jankovics József, Németh Sándor, Ötvös Csaba, Palcsó Sándor. És a hölgyek: Kovács Zsuzsa, Lehoczky Éva, Pászthy Júlia, Oszvald Marika, Sass Szilvia, Tiboldi Mária és Zsadon Andrea. „Öröm volt a munka a IV. stúdióban és öröm volt a vetítések utáni siker is. Jó, hogy újra elővették ezt a munkánkat, és bízom abban, hogy legalább annyi kellemes élményt jelent a mai nézőknek, mint akkor a bemutató után jelentett szinte mindenkinek” – mondta el Zsuzsa.

4414

SzunyoghSzabolcs6

SZUNYOGH SZABOLCS (MÚOSZ-tag 1974 óta)

író, újságíró, szerkesztő, a MÚOSZ elnökségének volt tagja Bringaút a Holdra című könyvének bemutatóját tartja 2016. június 6., hétfőn az Örkény István Könyvesboltban ( 1137 Budapest, Szent István krt. 26.).

Bringa ut a Holdra_Szunyogh_első borító

interview-avec-eva-vamos-vice-presidente-de-lupf-hongrie-4c2f2

VÁMOS ÉVA (MÚOSZ-tag 1982 óta)

a Journal Francophone de Budapest főszerkesztője, a Frankofón Újságírók Szövetsége magyar szekciójának alelnöke, a MÚOSZ Kulturális Bizottságának elnöke közreműködésével tartják Loránt Endre A Budapesti papagáj című könyvének bemutatóját 2016. június 9-én, csütörtökön a Francia Intézet Médiatárában.

u1_43n

nagy_gabor_miklos

NAGY GÁBOR MIKLÓS (MÚOSZ-tag 2015 óta)

kommunikációs szakember, a Perpetiel Tanácsadó Bt. cégvezetője és a Magyar Közgazdasági Társaság titkárságvezetője könyve, a Szívállásjelentés 2016. február 19-én jelent meg.

Negyvenéves lettem én, meglepetés e költemény… Hogy miért éppen most? Mert ennyi idős korában Petőfi, Csokonai, Arthur Rimbaud és a drága Attila például már nem is élt – már persze ha elnézi az Olvasó e könyvecske vagy inkább csak amolyan füzetféle szerzőjének e szolid képzavart. És hogy úgy egyébként meg egyáltalán miért? Adyval szólva mondhatnánk persze némi lírai emelkedettséggel és a költő keserű-sorsszerű magányának kissé pozőr pátoszával, hogy azért, amiért minden: önkínzás, ének… De legalább itt és most ne ámítsuk a Nyájas Olvasót! Van ugyanis egy profánabb ok is ennél. Maga az élmény, hogy ha netán egyszer az életben, véletlenül valaki azzal jönne hozzám, hogy megvette a legutóbbi könyvemet, visszakérdezhessek, persze amolyan teátrálisan túlzó meglepettséggel: – Nahát, ezek szerint maga volt az?!

covers_382631

László Ágnes

LÁSZLÓ ÁGNES (MÚOSZ-tag 1972 óta)

mint a Kossuth Kiadói Csoport kommunikációs vezetője küldött meghívót legújabb eseményükre: Matuscsák Tamás Rejtő Jenő elveszett naplója című kötetének bemutatójára. Rejtomeghivo2016. május 31., kedd 17.30 óra, Örkény István Könyvesbolt (1137 Budapest, Szent István krt. 26.)„Művelt és éles eszű, nagy testű, mozgékony és lomha, betört orrú, csúnya és vonzó, dacosan kemény és gyermetegen lágyszívű, hisztériásan törni-zúzni és könnyekig meghatódni képes, sok mindent tudó és sok mindenhez értő fickó volt. Lehetett volna bokszbajnok, színész, filozófus, mintagazda, tengerész, kereskedő, egyetemi tanár, fakír, testőr, csillagász, borszakértő, legionárius, csempész, missziós pap, futballtréner és még sok minden. Így aztán az lett, aki. Talán több mint ami szeretett volna lenni…” – írja Rejtő Jenőről barátja, Boross Elemér, a Velük voltam című könyvben. Matuscsák Tamás Rejtőnek ezt a „péhovárdi” sokszínűségét, megfoghatatlanságát mutatja meg egyedi módon, napló formájában, egyes szám első személyben örökítve meg e rejtélyes élet legfontosabb pillanatait.

Rejtomeghivo

VárhegyiFerenc2014Portre

VÁRHEGYI FERENC (MÚOSZ-tag 1990 óta)

újságíró, az Eurosport kommentátora, sportvezető, a MÚOSZ elnökségének tagja előadást tartott az Országos Sporttudományi Konferencián, a televíziós közvetítési jogok magyarországi piacáról 2016. május 28-án.

hantivilmos

HANTI VILMOS (MÚOSZ-tag 1992 óta),

a MÚOSZ-küldöttgyűlés és a Felügyelő Bizottság tagja, mint a MEASZ (Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége) és a FIR (Ellenállók Nemzetközi Szövetsége) elnöke lesz a Demokratikus Koalíció XV. kerületi szervezete által létrehozott, Demokrata Pódiumának első vendége 2016. június 9-én, csütörtökön 17 órai kezdettel, a Demokratikus Koalíció XV. kerületi Képviselői és Információs Irodájában (1155 Budapest, Szent korona útja 11., IV. épület). A beszélgetés témája: Népszavazás és a jogállamisági minimum civil szemmel!

László Ágnes

LÁSZLÓ ÁGNES (MÚOSZ-tag 1972 óta)

a Kossuth Könyvkiadó kommunikációs vezetője és a Budavári Borfesztivál sajtófőnöke volt a Klubrádió Nagy Generáció című műsorának vendége 2016. május 18-án, 15 órától. Mélykúti Ilona műsorvezetővel arról a Gorbacsov-Németh Miklós találkozóról beszélgetett, amelyről a delegáció egyik újságírójaként tudósított annakidején. A Klubrádió archívumából a dátum alapján visszakereshető, a teljes beszélgetés meghallgatható.

 

klub