VII. MÚOSZ Életmód Nap

Június 2-án, pénteken hetedik alkalommal rendezzük meg a MÚOSZ Életmód Napot. A hagyományoknak megfelelően idén is ingyenes szűrővizsgálatokkal segítjük megőrizni az újságírók egészségét. A szűrővizsgálatokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz és időpontfoglaláshoz kötött.

Időpont: 2017. június 2. (péntek)
Helyszín: MÚOSZ Sajtóház
1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A.

A VII. Életmód Nap témája: A prevenció és a szűrés szerepe a magas stresszfaktorú munkakörökben – Interaktív beszélgetések  az egészségtudatos szemléletmódról

Fővédnök: Hargitai Miklós (a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke)

Előadóink:

9:45 – 10:00 Megnyitó és megemlékezés Dr. Szalontai Éva aranytollas újságíróról, az Életmód Nap megalapítójáról
G. Németh György c. egyetemi docens, a Benyovszky Orvosi Központ/Budapesti Alvásközpont igazgatója méltatja Dr. Szalontai Éva az Életmód Szakosztály volt elnökének munkásságát.

Levezető elnök: Lévai György újságíró, az Életmód Szakosztály tagja

10:00 – 10:30 Dankovics Gergely programigazgató, Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram vezetője
A szűrővizsgálatok szerepe a magas stresszfaktorú munkakört végzőknél, a szűrőkamion szerepe a népegészségügyben

10:30 – 11:00 Dr. Varga Imre urológus, Holisztikus orvos
A prevenció hatékonysága a holisztikus orvoslás szemszögéből

11:00 – 11:30 Dr. Darnói Tibor Holisztikus orvos
A megelőzés titka – a három kulcslépés

11:30 – 12:00 G. Németh György c. egyetemi docens, a Benyovszky Orvosi Központ/Budapesti Alvásközpont igazgatója
Szemléletmód változás a XXI. századi gyógyításban. Integratív medicina, holisztikus betegellátás, emberség alapú gyógyítás a gyakorlatban 

Moderátor: Csaba Beatrix újságíró, az Életmód Szakosztály alelnöke

A szűrőkamion vizsgálatai mellett a Csak a Nőknek Magazin szakértője, Medvácz Ibolya dietetikus testösszetétel mérést végez az újságírók számára.

Az újságírók legrégibb hagyományokkal rendelkező egyesülete, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége /MÚOSZ/ az Életmód Szakosztály kezdeményezésére és irányító közreműködésével 2017-ben is, már hagyományként Életmód Napot szervez az újságírók egészségéért. Meghívást kapnak más újságíró szervezetek is (Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, Magyar Újságírók Közössége, Magyar Sportújságírók Szövetsége, Tudományos Újságírók Klubja, Protestáns Újságírók Szövetsége).

Minden magyar újságíró meghallgathatja az egészségügy neves orvosainak, professzorainak és szakembereinek értékes előadásait. Ezen túl lehetőségük van a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogramban való részvételre, melynek keretében a szűrőkamionban azonnal kiértékelnek 30-nál több vizsgálatot (kardiológiai, tüdőgyógyászati, hipertónia- és stresszvizsgálatot) térítésmentesen.

Célunk: bemutatni az egészséges életmódot, a szűrések fontosságát az egészségmegőrzéshez. Felhívni a figyelmet a holisztikus orvoslás mérföldköveire.Az egészséges táplálkozás, az egészséges termékek, a sport, a mozgás, az egészséges szemléletmód fontosságára. Egyúttal felhívni a figyelmet magyar szakembereinkre, a kiemelkedő egészségügyi szakterületekre, termékekre, szolgáltatásokra is, az egészségügyi bel-és külföldi piac, az egészségturizmus számára. Az Életmód Nap az újságírók összefogását is szolgálja.

Az Életmód Nap médiapartnerei
Panoráma Világmagazin, Napidoktor.hu – Egészség és életmód portál, Orvosi hírek, Civil Rádió, Csak a Nőknek Magazin, Ausztrál Kisújság, Egészség=Élet online magazin, MÚOSZ honlap, MÚOSZ Hírlevél

Együttműködő partnerek
Benyovszky Orvosi Központ, Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrő Programja, Civil Rádió, Egészség=Élet online magazin

Vendéglátó partnereink
Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház, Csak a Nőknek Magazin, Pulitzer Étkezde

Önnek ajánljuk