Mit igazol és kinek?

Fogalmak, viszonyok és jogállások pontosítása a célok, a vágyak és az érdekek mentén. A hazánkban kiadott újságírói és sajtóigazolványok kibocsátóinak homályoszlató fóruma a Sajtóházban, március 20-án, délután négykor.

( Egy valódi rálátást adó ablak függönyének izgalmas, közös lebegtetése… )

MEGHÍVÓ

1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/a I. emelet

2019. március 20. (szerda), 16:00 óra

A pódiumvitára felkért okmányaláírók:

Győrffy Árpád elnök (MÚKESZ), Hargitai Miklós elnök (MÚOSZ), Kovács Tibor elnök (MLE), Lovas Dániel elnök (MÚK), M. Lengyel László elnök (SAJTÓSZAKSZERVEZET), Novotny Zoltán elnök (PRÚSZ) és Szikora József elnök (MAKÚSZ)

Bevezetőt mond, és a vitát vezeti: Enyedi Nagy Mihály, a MÚOSZ Belpolitikai Szakosztályának elnöke, aki bizonyosan megkérdezi majd az alábbiakat:


– Az adott szervezetnek hány általa elismert, érvényes igazolványa van most forgalomban?  Mi volt a mozgás 2018-ban;   megszűnt (kilépett meghalt) – belépett –felvett? Volt elutasított tagfelvételi kérelem?
– Mennyi a tagdíj, a korátlag,  az inaktívak aránya, a szervezet auditált vagyona, és az éves költségvetési főösszege? ( Ezek az adatok kint vannak a honlapjukon? )
– Az adott szervezet milyen sajáterőn túli erőforrásokat kap, kitől?
– Hogyan foglalható össze értékviláguk, azok a célok, amelyek megvalósításáért a szervezetet létrehozták? Milyen nemzetközi szervezetnek tagjai?
– Milyen általános, vagy exkluzív előnyöket (ez persze adott esetben csak munkafeltétel!) biztosít az igazolványuk? Milyen elismerési – elismertetési – elfogadási problémáik voltak-vannak – és hol?
– Vannak-e tagjaik bajban – eljárás alatt – mert igazolványukat (újságírói minőségüket) nem ismerték el?

Tisztelettel jelezzük, hogy az újságíró fogalma körül, s az érvényes jogi környezet mentén is teszünk majd egy kört; különösen az alanyisága és a lakosság tájékozódási jogait megvalósító szerepe mentén.

SZERVEZŐ: A MÚOSZ BELPOLITIKAI SZAKOSZTÁLYA

A rendezvény ingyenes és nyilvános, de előzetes akkreditációhoz kötött: fulep.gabriella@muosz.hu

A helyszínen kép és hangfelvétel készül!

MÉDIATÁMOGATÓ: MEDIA1.HU

Önnek ajánljuk