Ajánlja Ön is kollégáját Aranytoll Életmű-díjra

A MÚOSZ Elnöksége és Választmánya 1978-ban határozta el, hogy Aranytoll Életmű-díjat alapít, amelyet a több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt kiemelkedő munkát végzett kollégáknak adományoz, életművük, teljesítményük elismeréseként. Idáig mintegy félezer MÚOSZ-tag részesült ebben a kitüntető díjban, azonban közülük – fájdalom – már csak kevesebb mint a fele él. A díj létrehozása óta a szakma jellege sokat változott, művelésének körülményei pedig alapvetően átalakultak. A technika fejlődése, az elektronikus, közösségi média berobbanása új műfajok elterjedését tette lehetővé.

Ezért a díjban részesülők körét a döntéshozó testületek kibővítették. Ennek értelmében az újságírói szakmához tartozónak tekintik a nyomtatott sajtón túl az elektronikus sajtóban dolgozókat, a vizuális újságírást művelőket, fotóriportereket, operatőröket, továbbá bloggereket és más internetes szerzőket is, műfaj és médium megszorítás nélkül. A díjat megkaphatja minden magyar nyelven, a média bármely területén publikáló vagy szerkesztő újságíró. A díjban részesülhetnek nem MÚOSZ-tagok is. A díjazottakra a MÚOSZ tagjai tehetnek javaslatot.

Részletes információ: https://muosz.hu/aranytoll/

Az Aranytollakat az e célra létrehozott bizottság javaslata alapján az elnökség évente egy alkalommal ítéli oda. A MÚOSZ életműdíjának tekinthető elismerést hagyományosan a Magyar Sajtó Napja alkalmából rendezett ünnepségen, márciusban adják át.

A javaslatokat kérjük legkésőbb 2022. január 15-ig e-mailben eljuttatni a MÚOSZ Aranytoll Bizottság részére. Minden beérkezett javaslatra visszajelzést küldünk.

A javaslatoknak tartalmazniuk kell:

  • a díjra javasoltak szakmai életútjának ismertetését és a javaslattevő indoklását (max. 2 gépelt oldalon!)
  • a díjra javasolt kolléga pontos elérhetőségét (cím, telefon, e-mail)               
  • a javaslattevő elérhetőségét (cím, telefon, e-mail)

Aranytoll Életmű-díj ajánló

Minta Géza

A telefonszámnál csak a számokat, szóköz nélkül. Példák: 36301234578, 3612345678

minta@muosz.hu

Aranytollra díjra javasolt

Minta Géza

A telefonszámnál csak a számokat, szóköz nélkül. Példák: 36301234578, 3612345678

minta@muosz.hu

Rövid indoklás

Elfogadott formátum (.pdf, .doc, .docx). 3 db fájl maximum 5 MB méretben.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Fülep Gabriella
Telefon: +36 70/908-0682
E-mail: fulep.gabriella@muosz.hu