Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Tagdíj befizetés most!
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Home Szakosztályi hírek

MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály évzáró – Jól sikerült a ciprusi prezentáció

MÚOSZ Írta: MÚOSZ
2021.12.12.
in Szakosztályi hírek
0
0
Megosztás FacebookonMegosztás Twitteren
 

Elek Lenke, a szakosztály elnöke megköszönte az őszi választásoknál tanúsított bizalmat, és megígérte, hogy okosan élnek majd – tagjaik javára – az elnökség által jóváhagyott, biztató pályázati lehetőségekkel.

 Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, a GDP nagy részét a turizmus adja. Évente 4 millió utas érkezik ide – persze, amikor nincs járvány. De a sziget változatlanul népszerű, amint azt Ács Viktória, a Ciprusi Turisztikai Minisztérium magyarországi képviselője kiemelte a MÚOSZ Székházban tartott sajtótájékoztatóján, amelyet a TGSZ szakosztály vezetői szerveztek.

Amint arról a szakújságírók cikkeikben eddig is beszámoltak, a magyar turisták igen kedvelik a szigetet, jelentős részük ma is csoportosan utazik. Különösen népszerűek a körutazások, amelyek mindig érintik a vallási-történelmi emlékhelyeket és a kulturális relikviák színhelyeit. De elindult az a fajta turizmus is, amikor valaki percek alatt online foglal repülőjegyet és szállást, bérel autót. Ne feledjük ilyenkor, hogy errefelé még mindig az angliai közlekedési szabályok érvényesek.

A sziget megközelítése miatt nagyon fontos a légi közlekedés gyakorisága, minősége – nos, egyikre sem lehet panasz, ma már nemcsak Budapestről, de Debrecenből is indulnak járatok. A 160 ezer szálláshely közé még nem számítják be az airbnb szobakiadásokat. Népszerű a falusi turizmus is. A gasztronómia csábító vonzerő, az ételek 80 százaléka görög jellegzetességeket hordoz, a többi arab és török hatásokat sejtet. Mind több a különleges, főleg aktív testmozgásra csábító  program.

A tagok kérdésire válaszolva – hogy vészelték át a pandémia hatásait a vállalkozások – Ács Viktória hangsúlyozta, jelentősek az állami támogatások, viszonylag kevés szolgáltató és vendéglátó hely ment tönkre.

2021-ben – az egész évet, és nemcsak a főszezont tekintve – az ágazat a  2019-es év bevételének várhatóan 40 százalékát produkálja, ami a mai körülmények között jó eredménynek számít.

Ami az aktuális beutazási és járványügyi szabályokat illeti, december 6-tól kezdődően 2022. január 10-ig minden 12 éves és idősebb, repülővel vagy hajóval a köztársaságba érkező utasnak érkezéskor PCR-tesztnek kell alávetnie magát, függetlenül attól, hogy be van-e oltva vagy sem, és hogy melyik országból érkezik, illetve rendelkezik-e Covid-19 gyógyulási igazolással. A vizsgálat költségét (15 euró) az utasok fizetik. A CyprusFlightPass kérelmezésekor a hatóságok kérhetik az uniós digitális COVID-igazolvány feltöltését.

A jó hangulatú, nem online eseményen ciprusi gasztronómiai kóstolóval zárult.

(foto: Okolicsányi Zoltán )

Címkék: CiprusTurisztikai és Gasztronómiai Szakosztály

Friss hírek

Közösségi média, áltudományos teóriák, populizmus

Közösségi média, áltudományos teóriák, populizmus

2022.06.29.
2022. június 15. szerda

2022. június 29. szerda

2022.06.29.
Elhunyt Paizs Gábor

Meghalt Fluck Miklós újságíró, atléta, a Vasas SC örökös tagja

2022.06.28.
2022. június 28. kedd

2022. június 28. kedd

2022.06.28.
Facebook Youtube

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő 11.00 – 16.00
Kedd 13.00 – 18.00
Szerda 11.00 – 16.00
Csütörtök 11.00 – 16.00
Péntek 9.00  –  14.00

E-mail: uf@muosz.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK


1064 Budapest,
Vörösmarty u. 47/A
Központi telefon:
(1) 478-9040
Titkárság: iroda@muosz.hu

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
      • Alapdokumentumok
      • Alapítványok
      • További bizottságok
      • Etikai Bizottság
      • Szakosztályok
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
  • Languages

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Belépés
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információ.