Több mint édes, azaz már nem csak édes a Szamos – üzeni az új szlogen. Törőcsik Ágnes, az üzlet egyik újraálmodója utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából, és pozíciót váltva, nyit a fiatalok felé. A belső terek modern formavilága helyet ad az “elviteles” Szamos Today termékcsaládnak. A nyitástól kapható széles reggeli választék, a változatos üzleti ebéd kínálat, a szendvicsek, saláták, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, a munkába sietők és az üzletemberek mellett a Parlamentnél kiránduló turisták gyors tempójához is igazodik.
Az új termékcsalád hamarosan több üzletükben is megjelenik majd. A második szintet, a galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt á ’la carte kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket ebbe a szép környezetbe. A kínálatban a klasszikus bécsi kávé mellett megtalálható a világosabb, „speciality”, azaz ültetvényszelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják.
Múzeum és csokoládébolt
A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század a gyártásig a csokoládé történetét. Láthatunk itt öntőmintákat, festményekkel díszített édességes dobozokat, berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat.
Csokoládé Iskola és tortaműhely
A már jól ismert Szamos Csokoládé Iskola itt is működik, és szeptemberben indítják a Tortaműhelyt, ahol a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba. Az iskolában alap és haladó kurzusok, tortakészítő és díszítő tanfolyamok, bonbonöntés, szaloncukor készítés, fagylaltfőzés lesz a tananyag.