Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Tagdíj befizetés most!
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Home Szakosztály

Eleven Tavasz – élénkülő gasztronómia

muosz Írta: muosz
2016.05.09.
in Szakosztály
0
0
Megosztás FacebookonMegosztás Twitteren

Május első tíz napja minden eddiginél gazdagabb és érdekesebb gasztronómiai élményekkel és izgalmas programokkal kényeztette el a főváros lakóit, és persze a turistákat.

A Bartók Béla Boulevard (BBB) megálmodói immár harmadik alkalommal rendezték meg az ELEVEN Tavasz összművészeti design és gasztronómiai fesztivált. Vagy 60 féle különböző programot szerveztek a Bartók Béla úton működő galériák, kávéházak, éttermek, üzletek, és nem maradt ki a Gellért szálló sem, ahol kortárs aukcióra került sor.

A nyitó sajtótájékoztatón – amelyen részt vett Magyarország lisszaboni, illetve Portugália magyarországi nagykövete, valamint Joaquim F. L. Pimpao, a portugál nagykövetség kereskedelmi képviseletének vezetője is – portugieser borbemutatón és egy izgalmas portugál csempe-rehabilitációs workshopon vehettek részt a sajtó képviselői. Az eseményre a Bartók Béla út népszerű gasztrohelyei portugál gasztronómiai ínyencségekkel is készültek, hogy a látogatók belekóstolhassanak az ország ízvilágába.

A SIRHA Budapest 2016 kiállítás alkalmával szemet gyönyörködtető körképet kaphatunk a világ élelmiszeripari újdonságairól és gasztronómiai sikereiről. A főszereplő idén a Bocuse d’Or verseny, amelynek már a megrendezése önmagában is a magyar gasztronómia sikere.

A május 9-11. közötti idei kiállítás külföldi főszereplője kétségkívül Olaszország volt. Az ICE-Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett rendezvényeken Dél-Olaszország négy régiójából – Calabria, Campania, Szicília és Puglia – érkeztek elsősorban kiállítók.

A kiállításon lehetőség nyílik a 90. születésnapját ünneplő ICE Olasz Külkereskedelmi Intézet által szervezett kollektív ICE standon kiállító 11 olasz cég termékeinek megismerésére az olívaolajtól a kávén és a tésztán át a borokig. A 4 dél-olasz tartományból (Campania, Calabria, Sicilia e Puglia) érkező 11 cég a Piano Export Sud keretében érkezett budapestre, olasz kormányzati támogatás révén.

Az eseményen 350 kiállító cég vesz részt és várhatóan 20 ezren fognak kilátogatni. Az olasz kollektív stand, melyet az ICE Olasz Külkereskedelmi Intézet szervez 240 m2-es területen, a legnagyobb külföldi jelenlétnek számít más kiállító országokhoz viszonyítva. Az esemény jelentős promóciós lehetőséget nyújt az olasz vállalatoknak, tekintve a kiállított termékek minőségét és a növekvő keresletet a különböző olasz régiók jellegzetes terméke

A sajtótájékoztatón felszólalt Maria Assunta Accili, az Olasz Köztársaság budapesti nagykövete, Marco Bulf, az ICE-Agenzia Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájának igazgatója, valamint Luigi Cremona, gasztronómiai szakértő és kritikus.

Szerző: E.L.

 

Címkék: Bartók Béla BoulevardELEVEN Tavaszgasztronómia

Friss hírek

2022. június 27. hétfő

2022. június 27. hétfő

2022.06.27.
4 év alatt mindössze 14 alkalommal szerepelhetett ellenzéki politikus köztévés műsorban

Újabb orosz tv-ket tiltott be az EU

2022.06.26.
2022. június 3. péntek

2022.június 26. vasárnap

2022.06.26.
Megalakult a Nemzetközi Közérdekű Médiaalap (IFPIM)

Megalakult a Nemzetközi Közérdekű Médiaalap (IFPIM)

2022.06.25.
Facebook Youtube

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő 11.00 – 16.00
Kedd 13.00 – 18.00
Szerda 11.00 – 16.00
Csütörtök 11.00 – 16.00
Péntek 9.00  –  14.00

E-mail: uf@muosz.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK


1064 Budapest,
Vörösmarty u. 47/A
Központi telefon:
(1) 478-9040
Titkárság: iroda@muosz.hu

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
      • Alapdokumentumok
      • Alapítványok
      • További bizottságok
      • Etikai Bizottság
      • Szakosztályok
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • 120 év
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
  • Állás
  • Irodaház
  • Kapcsolat
  • Languages

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Belépés
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információ.