A MÚOSZ egyik legrégebben – az 1950-es évek óta – működő és legnépesebb szakosztálya. Célja a végre húzóágazatnak minősített hazai turizmus kormányzati és regionális céljainak támogatása, a figyelem felhívása a rendellenes jelenségekre, a visszásságok leleplezése, az új létesítmények és kezdeményezések bemutatása. A napi- és hetilapoknál, szakfolyóiratoknál, illetve az elektronikus sajtóban dolgozó kollégák közvetve és közvetlenül igyekeznek meggyőzni a közvéleményt a „házigazda-szemlélet” fontosságáról: elsősorban az utazási irodákban, a szállodaiparban és a vendéglátásban tevékenykedő százezrek jelentős mértékben befolyásolhatják Magyarország külföldi megítélését éppúgy, mint a bel- és külföldi üdülésre vállalkozó magyar családok hangulatát, az éttermekbe, szórakozóhelyekre betérők véleményét. Tevékenységük kiterjed a hazai gasztronómia hagyományainak ápolására, konyhaművészetünk népszerűsítésére, amiben más szakosztályokkal is gyakran szorosan együttműködnek.
dr. Elek Lenke
elnök
E-mail: drelek@hotmail.com
Hajós Anna
titkár
Vezetőségi tagok
- Kőhalmi Dezső
- Okolicsányi Zoltán
- Magyar Éva
- Söptei Zsuzsa
A szakosztályi meghívó
A szakosztály publikációi
Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom
Élénk érdeklődés kísérte a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály évadnyitó rendezvényét. Első előadónk Hubai Imre volt, a Tisza-tavi Térségi Tanács elnöke,...
„Két lúd, egy liba, nincs semmi hiba”
Motoszkált a fejemben a város szülöttének azóta közmondássá vált „mondta Gyurka bácsi” mondata, miközben „szembejön” velünk az író, ezúttal homokszobor...
Azért a víz az úr!
A „konkurencia” óriási. Bor, gomba, fürj és selyem. A Gyógyvizek Völgyében jártak a turisztikával foglalkozó újságírók. Az előkészítést, a program...