Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály

A MÚOSZ egyik legrégebben – az 1950-es évek óta – működő és legnépesebb szakosztálya. Célja a végre húzóágazatnak minősített hazai turizmus kormányzati és regionális céljainak támogatása, a figyelem felhívása a rendellenes jelenségekre, a visszásságok leleplezése, az új létesítmények és kezdeményezések bemutatása. A napi- és hetilapoknál, szakfolyóiratoknál, illetve az elektronikus sajtóban dolgozó kollégák közvetve és közvetlenül igyekeznek meggyőzni a közvéleményt a “házigazda-szemlélet” fontosságáról: elsősorban az utazási irodákban, a szállodaiparban és a vendéglátásban tevékenykedő százezrek jelentős mértékben befolyásolhatják Magyarország külföldi megítélését éppúgy, mint a bel- és külföldi üdülésre vállalkozó magyar családok hangulatát, az éttermekbe, szórakozóhelyekre betérők véleményét. Tevékenységük kiterjed a hazai gasztronómia hagyományainak ápolására, konyhaművészetünk népszerűsítésére, amiben más szakosztályokkal is gyakran szorosan együttműködnek.

Békés Attila
örökös, tiszteletbeli elnök

Elek Lenke
elnök
E-mail: drelek@hotmail.com

Ifju György
elnökhelyettes

Hajós Anna
titkár

Vezetőségi tagok

  • Kőhalmi Dezső
  • Magyar Éva
  • Mikó F. László
  • Söptei Zsuzsa

A szakosztály publikációi