A MÚOSZ egyik legrégebben – az 1950-es évek óta – működő és legnépesebb szakosztálya. Célja a végre húzóágazatnak minősített hazai turizmus kormányzati és regionális céljainak támogatása, a figyelem felhívása a rendellenes jelenségekre, a visszásságok leleplezése, az új létesítmények és kezdeményezések bemutatása. A napi- és hetilapoknál, szakfolyóiratoknál, illetve az elektronikus sajtóban dolgozó kollégák közvetve és közvetlenül igyekeznek meggyőzni a közvéleményt a „házigazda-szemlélet” fontosságáról: elsősorban az utazási irodákban, a szállodaiparban és a vendéglátásban tevékenykedő százezrek jelentős mértékben befolyásolhatják Magyarország külföldi megítélését éppúgy, mint a bel- és külföldi üdülésre vállalkozó magyar családok hangulatát, az éttermekbe, szórakozóhelyekre betérők véleményét. Tevékenységük kiterjed a hazai gasztronómia hagyományainak ápolására, konyhaművészetünk népszerűsítésére, amiben más szakosztályokkal is gyakran szorosan együttműködnek.
dr. Elek Lenke
elnök
E-mail: drelek@hotmail.com
Hajós Anna
titkár
Vezetőségi tagok
- Kőhalmi Dezső
- Okolicsányi Zoltán
- Magyar Éva
- Söptei Zsuzsa
A szakosztályi meghívó
A szakosztály publikációi
Egy városban, két országban
Nem tudom, hogy az ifjú ara elkészítette-e 74 éves férjének a palacsintát, de az biztos, hogy a róla – Bella...
„Ladik” állt a Kis-Duna mentében
…és várta a Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály addigra „lábuk lejárták” tagjait egy óra pihentető hajókázásra. Előtte persze történt egy s...