Helyi Lapok Szakosztálya

A Helyi Lapok Szakosztályt 1993-ban alapította dr. Müllner Jenő ()Aranytollas újságíró, sajtótörténész, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria igazgatója, a Hegyvidék lap egykori főszerkesztője.

A szakosztálynak jelenleg 105 tagja van, de sokan kapcsolódnak rendezvényeihez  más területen dolgozó újságírók, szerkesztők is. Legfontosabb feladata, célkitűzése, hogy szakmai, érdekvédelmi fóruma legyen a helyi lapok munkatársainak. A szakosztály vezetői 2000-ben kezdték el azt a máig tartó képzéssorozatot, amellyel a települési önkormányzatok PR-ral és marketinggel foglakozó munkatársainak, helyi lapok, honlapok, rádiók és televíziók  szerkesztőinek tevékenységét tehetik hatékonyabbá, eredményesebbé.

Ezekkel a képzési alkalmakkal segítik a lapkészítőket az önkormányzat és a helyi sajtó között kialakuló  jogi, gazdasági és etikai kérdésekben, de nagy jelentőséget tulajdonítanak a kifejezetten szakmai ismeretek (műfajismeret, szerkesztés, tördelés, sajtófotó, sajtóetika, protokoll stb.) átadásának is. Ezen a területen a szakosztály  szorosan együttműködik a hallgatók és a tanárok által 1999-ben alapított Média Provincia Kulturális Egyesülettel. https://mediaprovincia.blog.hu/

Eddigi összegzésük: mára nincs olyan megyéje az országnak, ahonnan ne jelentkeztek volna helyilaposok valamelyik rendezvényükre,  így több mint félezer településről közel ezer hallgató lehetett részese a szakosztály által szervezett szakmai alkalmaknak.

 

Gönczi Mária
elnök
E-mail: gonczi.maria.eva@gmail.com
Telefon: 06-30-664-3484

Vezetőségi tag:

Vigh György
 
Telefon: 06-30-518-8335

A szakosztály publikációi