Film- és Tévékritikusi Szakosztály

A MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya aktívan részt vesz a filmes közéletben: szakmai konferenciákat, vitákat szervez, zsűritagokat javasol, illetve delegál a hazai és külföldi filmfesztiválokra. Minden év elején megszavazza és kiosztja a Magyar Filmkritikusok Díját. A szakosztály a FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) magyar tagozataként működik: tagjai részt vesznek a nemzetközi fesztiválok FIPRESCI-zsűrijének munkájában, nemzetközi konferenciákon és a FIPRESCI éves közgyűlésén.

A szakosztályba felvételüket kérhetik mindazok a kollégák, akik az írott és online sajtóban rendszeresen filmmel, televízióval foglalkozó cikkeket (kritika, interjú, riport, tanulmány, jegyzet stb.) publikálnak; filmről, tévéről szóló kiadványokat, könyveket írnak vagy szerkesztenek; illetve a médiában (rádióban, televízióban, közösségi médiában és videómegosztó felületeken) mozgóképről szóló műsorokat/tartalmakat készítenek (szerkesztők, rendezők, riporterek, műsorvezetők, bloggerek, vloggerek). A felvételről – amelyhez két szakosztályi tag ajánlása szükséges – a vezetőség dönt, ez ellen a szakosztály plénumához lehet fellebbezni.

Igazodva a FIPRESCI nemzetközi elvárásaihoz, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya alkalmazza az összeférhetetlenség elvét. Így nem lehetnek a szakosztály tagjai olyan személyek, akik filmgyártó, filmforgalmazó és moziüzemeltető cégekben érdekeltek.

Elnök:
Báron György

 Vezetőségi tagok:

  • Vincze Teréz
  • Gyürke Kata

A szakosztályi meghívó

A szakosztály publikációi

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist