Egészségügyi, Szociálpolitikai és Társadalombiztosítási Szakosztály

A szakosztály az egészségügyi, szociálpolitikai, családügyi, illetve az egészségbiztosítási ügyekkel foglalkozó újságírókat fogja össze. Szakmai szimpóziumok, egyéb programok, pályázatok szervezésével igyekszik segíteni a kollégák napi munkáját. Tagjaink az ország különféle szerkesztőségeiben dolgoznak.

A 2012-es évet a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítása kapcsán rendezett szimpóziummal indítottuk január elején, amelyen Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár tartott bevezető előadást, amelyet az orvosi szakma neves professzorai és az egészségügyi miniszteri biztos előadásai következtek.

Ezt követően továbbképzés-jellegű programokat tartottunk: februárban az innováció és az egészségügy kapcsolatáról; azt követően a májrákról tartottak előadást a szakma neves szakemberei és kihirdettük az e témában kiírt pályázatunk eredményét; a következő programunk a biotechnológiai és a biohasonló gyógyszerekről szólt, amelyet sajtbemutató követett; júniusban a nőket érintő ritka betegséggel, az endometriózissal foglalkoztunk és ugyancsak díjakat adtunk át a témában korábban kiírt pályázat nyerteseinek.

Ősszel folytatjuk a szakmai programokat, leginkább a népbetegségnek számító kórokra, illetve azok kivédésére fókuszálunk. Kiemeltnek tekintjük a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekről rendezendő fórumainkat, amelyeken azok megelőzéséről, a legújabb kezelési módokról lesz szó.

Nógrádi Tóth Erzsébet
elnök
E-mail: nograditothe@chello.hu

Komornik Vera
alelnök
E-mail: komornikvera@gmail.com

Dunay Csilla
titkár
E-mail:szivoscs@freemail.hu

A szakosztály publikációi