Egészség és Életmód szakosztály

Egészség és Életmód Szakosztály:
Egyesülés és további tervek

Október 14-i tisztújító találkozóján egyesült a MÚOSZ Egészségügyi, valamint Életmód Szakosztálya, mely vezetőjének Molnár Gabriellát választotta meg. Elnökségi tagok lettek: Csaba Beatrix, Benda Judit és Radvánszky Gábor.

A szakosztály tevékenysége fókuszába a szakmai műhelymunkát kívánja állítani, ezzel is segítve, hogy a kommunikációs térben minél gyorsabban, hitelesebben jelenjenek meg az egészségügy és életmód meghatározó témái, lehetőséget adva az embereknek a tájékozódásra és a választásra.

Ennek jegyében rendszeres (havi szakmai klub) műhelymunka keretében megismerhetjük a szakosztály tagjainak tevékenységét, valamint aktuális témafelvetésekről szakmai diskurzusokat kezdeményezünk. Többek között az egészség és életmód kommunikációja területén működő külsős, fiatal kollégák meghívásával, a generációs tapasztalatok megosztásával is segíteni szeretnénk a szakmai nyilvánosságot.

Ezeken a találkozókon mód van arra is, hogy hiteles, ismert szakemberek az egészség- és életmód kapcsán alternatív megközelítésekkel is megismertessék a szakosztály tagjait – akár a nézőpontokat ütköztetve.

Tervezzük, hogy a szélesebb szakmai érdeklődésre számot tartó eseményekre rendszeresen meghívjuk a MÚOSZ tagjait, függetlenül a szakosztályi tagságtól.

A MÚOSZ Egészségnapjához csatlakozva (november 25-én csütörtök 16:30 – 18:30) a Covid-pandémia kommunikációjával kapcsolatos nemzetközi és magyar tapasztalatokról szóló eszmecserét szervezünk külföldön dolgozó magyar szakemberek – online – részvételével. Többek között Barát Tamás New Yorkban élő tudósító, szakosztályi tagunk és dr. Susan Hacker Jakus, a New York-i Montefiore Kórházban dolgozó magyar származású orvos számol be az amerikai helyzetképről. Dr. Birtalan Iván szakosztályi tagunk az ausztriai helyzetbe avat be bennünket. Erre a programra örömmel hívjuk és várjuk a téma iránt érdeklődő, szakosztályon kívüli tagokat is.

A 2022. év programjának mások számára is nyitott eseményeit hamarosan közzétesszük.

Szívesen vesszük a témáink iránt érdeklődő új tagok csatlakozását is szakosztályunkhoz.

Az Egészség és Életmód Szakosztály e-mail-elérhetősége: eletmod@muosz.hu

Molnár Gabriella
elnök

Vezetőségi tagok:

Magyar Éva

Csaba Beatrix

dr. Benda Judit

E-mail: eletmod@muosz.hu 

 

Szakosztályi publikációk