A Borászati és Hungaricum Szakosztály (BOHUSZ) a hazai borászati szereplők és borsajtó összefogása mellett célul tűzte ki a Hungaricum termékek (gyulai kolbász, halasi csipke, herendi porcelán, kalocsai paprika, nemes pálinkák, Rubik-kocka, szegedi téliszalámi, tokaji aszú, üvegbeton, Zwack Unicum stb.), a magyar szellemi értékek (fotóművészet, Kodály-módszer, Nobel-díjasok, Pető Intézet, Puskás-örökség stb.) és az egyedülálló belföldi turisztikai programok-események (Kék Túra mozgalom, mohácsi busójárás, hollókői húsvét, debreceni Virágkarnevál, visegrádi Palotajátékok stb.) népszerűsítését és a kulturált fogyasztási szokások megismertetését.
Zamody Gábor
elnök
e-mail: zamody@zamody.eu
Zmák Tibor
elnökhelyettes
e-mail: zmak.tibor@gasztromagazin.hu
Kőrösi Tibor
vezetőségi tag
e-mail: korosi@car-avan.hu
A szakosztályi meghívó
A szakosztály publikációi
Bor és pezsgő a Belvárosban és Budafokon
Országszerte egymást érik a boros rendezvények az év ezen szakában, de Pesten nem könnyű színvonalas és ingyenesen látogatható fesztivált találni....
Amikor a remek pálinkák a csúcsgasztronómiával találkoznak
Egy fantasztikus kezdeményezésen volt alkalma a BOHUSZ tagjainak részt venni a Pálinka Éjszakája alkalmából, melyet minden szempontból csak támogatni tudunk,...
A budafoki „Pincejárat” májusi útján jártunk
Eltelt egy hónap, és ismét volt szombaton, ahogy minden hónap első szombatján ezután is „Pincejárat” Budafokon, Budapest „bornegyedében”, melyen ezúttal...