A Borászati és Hungaricum Szakosztály (BOHUSZ) a hazai borászati szereplők és borsajtó összefogása mellett célul tűzte ki a Hungaricum termékek (gyulai kolbász, halasi csipke, herendi porcelán, kalocsai paprika, nemes pálinkák, Rubik-kocka, szegedi téliszalámi, tokaji aszú, üvegbeton, Zwack Unicum stb.), a magyar szellemi értékek (fotóművészet, Kodály-módszer, Nobel-díjasok, Pető Intézet, Puskás-örökség stb.) és az egyedülálló belföldi turisztikai programok-események (Kék Túra mozgalom, mohácsi busójárás, hollókői húsvét, debreceni Virágkarnevál, visegrádi Palotajátékok stb.) népszerűsítését és a kulturált fogyasztási szokások megismertetését.
Zamody Gábor
elnök
e-mail: zamody@zamody.eu
Zmák Tibor
elnökhelyettes
e-mail: zmak.tibor@gasztromagazin.hu
Kőrösi Tibor
vezetőségi tag
e-mail: korosi@car-avan.hu
A szakosztályi meghívó
A szakosztály publikációi
Látogatóban „Őfelsége, a Bor”-nál
A Polis Borrend a múlt héten tartotta hagyományos borversenyét, melyre a BOHUSZ tagjai is meghívást kaptak. A patinás Újpesti Városháza...
A feltörekvő Bükki borvidék
Különleges és felemelő apropója volt annak a látogatásnak, amelyet a BOHUSZ tagjai tettek Miskolcon, a Bükki borvidék központjában. A viszonylag...
Kipróbáltuk a Budafoki Pincejáratot
Április 6-án indult másodszor útjára egy remek boros program – melyen a BOHUSZ tagjai is részt vettek –, amely a...