Borászati Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Szakosztály

A Borászati Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Szakosztály (BIK) a BOHUSZ (Borászat és Hungaricum) és a KÖVISZ (Környezetvédelmi, Vízügyi és Idegenforgalmi) Szakosztályok egyesülésével jött létre, szorosabb együttműködésre törekedve más Szakosztályokkal is.

A Borászati és Hungaricum Szakosztály (BOHUSZ) a hazai borászati szereplők és borsajtó összefogása mellett célul tűzte ki a Hungaricum termékek (gyulai kolbász, halasi csipke, herendi porcelán, kalocsai paprika, nemes pálinkák, Rubik-kocka, szegedi téliszalámi, tokaji aszú, üvegbeton, Zwack Unicum stb.), a magyar szellemi értékek (fotóművészet, Kodály-módszer, Nobel-díjasok, Pető Intézet, Puskás-örökség stb.) és az egyedülálló belföldi turisztikai programok-események (Kék Túra mozgalom, mohácsi busójárás, hollókői húsvét, debreceni Virágkarnevál, visegrádi Palotajátékok stb.) népszerűsítését és a kulturált borfogyasztási szokások megismertetését.

A KÖVISZ a környezetvédelem, a vízügy és a fejlesztésekhez kapcsolódó idegenforgalom területén dolgozó újságírókat tömörítette egységbe, és olvasztotta be a BOHUSZ tagjai közé. Megalakulásának legfőbb célja, hogy a területre szakosodott újságíróknak egy letisztult, sallangoktól mentes, tisztán szakmai alapokra helyezett alkotó műhelyt biztosítson. Napi munkája során fórumot működtet tagjai részére, a vonatkozó gazdasági területeken dolgozó döntéshozókkal való kapcsolattartásra. Tagjaink elismert és elkötelezett tollforgatók, hírügynökségi dolgozók, rádiós és TV-s szakemberek, akik legjobb tudásukkal szolgálják a hazai közvélemény alakítását, valamint országunk és az EU környezetvédelmi, vízügyi és idegenforgalmi érdekeit.

Az egyesült BIK (Borászati Idegenforgalmi és Környezetvédelmi) Szakosztály célja, hogy a rendszeresen publikáló kollegákat összefogva, megjelenésre érdemes anyagokkal, programokkal, rendezvényekkel lássa el őket, lehetőséget biztosítson egyre bővülő létszámú tagjainak a személyes és interneten keresztüli eszmecserére, és pozitív képet mutasson a MÚOSZ tevékenységéről a szakma képviselői felé. Örömmel fogadunk minden (elsősorban aktív, publikálni tudó) kollegát, akik azonosulni tudnak a BIK szellemiségével. 

 
Zamody Gábor 
elnök
e-mail: zamody@zamody.eu
Zmák Tibor
elnökhelyettes
e-mail: zmak.tibor@gasztromagazin.hu

Bódi Ágnes
elnökségi tag, titkár
e-mail: bodinform@gmail.com

A szakosztályi meghívó

No Content Available

A szakosztály publikációi

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist