1956 a művészek szemével

1956 a művészek szemével címmel egyórás rádióadást sugárzott a rádióORIENT a pénteken megnyíló karikatúra kiállításról is.

A műsor vendégei dr. Bácskai János polgármester, Sajó Ákos képviselő és Fábry János a MÚOSZ Magyar Karikatúraművészeti Szakosztály elnöke voltak. A műsort Adorján András vezette. Az adás a rádió ORIENT honlapjáról utólag is visszahallgatható!

Sajó Ákos önkormányzati képviselő, Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Fábry János, a MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztály elnöke [Fotó: RádióOrient / Horváth Fanni Mária]
Sajó Ákos önkormányzati képviselő, Dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere és Fábry János, a MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztály elnöke
[Fotó: RádióOrient / Horváth Fanni Mária]
Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezünk! A szocializmus hosszú évtizedei nemigen kedveztek a hazai politikai karikatúra és szatíra műfajoknak. Az első színvonalas, 1956-tal kapcsolatos karikatúrakiállítást a MÚOSZ rendezte meg a forradalom és szabadságharc 50. éves évfordulójára, ekkor Viktor Weisz, magyar származású német-brit politikai karikaturista 1956-os témájú karikatúráiból nyílt kiállítás. A tíz évvel ezelőtt megrendezett tárlatot dr. Mark Bryant, a London Press Club titkára és Hardy Mihály, a MÚOSZ alelnöke nyitotta meg a Sajtóház Andrássy úti székházában. (Bp. VI., Andrássy út 101.)

A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és a MÚOSZ Magyar Karikatúraművészeti Szakosztály 2016. október 28-án pénteken 17.00 órakor megnyíló kiállítása az első 1956-tal kapcsolatos csoportos karikatúra tárlat Magyarországon! A helyszín: Budapest, IX. Erkel utca 15.

Önnek ajánljuk