Itt a Mediaguard!

Elindult egy új nemzetközi projekt újságírók, a médiával foglalkozó szakemberek és a nagyközönség számára!  Az Európai Unió támogatásával az új Mediaguard, vagyis a Médiaőr platform a dezinformációt leleplező tartalmakat, valamint oknyomozó és elemző írásokat, podcastokat és videókat kínál majd, kihasználva a határokon átnyúló együttműködés minden előnyét.

A csapat hat partnerből áll, ezek független médiumok, kiadók, újságíró-szervezetek és médiaszakértők Lettországból, Grúziából, Csehországból, Lengyelországból és Magyarországról. Tőlünk a MÚOSZ vesz részt az együttműködésben, sok magyar újságíró és lap bevonásával.

A projekt keretében nemzetközi offline és online képzést is szervezünk. Az online kurzus az újságírók, szerkesztők, kreatív és technikai munkatársak készségeinek fejlesztésére összpontosít A képzés hét modulból áll majd:

  1. A szerkesztőségek átalakításának újfajta megközelítése
  2. Digitális médiatechnológiák újságíróknak
  3. A magas minőségű multimédiás tartalom
  4. Mesterséges intelligencia eszközök a média számára
  5. Tartalomstratégia a közösségi médiában
  6. A dezinformáció kezelése
  7. Adatújságírás

Lettországban, Csehországban, Grúziában és Magyarországon egy lengyel médiatanácsadó cég szakértői tartanak átfogó képzést, amelyen médiavezetők, marketing- és értékesítési szakértők, szerkesztők és projektmenedzserek, helyi, regionális vagy országos médiumot képviselő csapatok vesznek részt, beleértve a média startupokat is.

A részvétel ingyenes. A résztvevők digitális tanúsítványt kapnak a képzés elvégzéséről.
A részletekről folyamatosan tájékoztatunk.

A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg. A cikkekben, videókban, hangfelvételeken elhangzó vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist