A Havasi Bertalan által támadott magyar újságírónő lett a Nemzetközi Sajtó Szövetség elnöke

Halmai Katalin a Brüsszelben dolgozó tudósítók szervezetének történetében a második női elnök, a közép-kelet-európai régióból pedig az első – emelte ki a Média1.

A szakportál emlékeztet: a Népszava tudósítója „volt az az újságíró, akit 2016 decemberében Havasi BertalanOrbán Viktor miniszterelnök szóvivője meglehetősen botrányos körülmények között kizavart Orbán Viktor brüsszeli nemzetközi sajtótájékoztatójáról, holott Halmai érvényes regisztrációval rendelkezett, amit még az éppen akkortájt bezárt Népszabadság tudósítójaként intézett, Halmai ráadásul a Népszabadság bezárása után is folytatta az olvasók tájékoztatását a brüsszeli történésekről blogjában. (…) A miniszterelnöki szóvivő viselkedése miatti konfliktust végül Orbán Viktor utólag úgy próbálta elsimítani, hogy külön elbeszélgetésre invitálta a sajtótájékoztatóról kirekesztett és megbélyegzett újságírót. ”


A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Sajtó Szövetség, az API/IPA(Association de la Presse Internationale / International Press Association) érdekvédelmi funkciót tölt be: elsődleges feladata, hogy képviselje a külföldi és a belga tudósítókat az EU, a NATO intézményeivel szemben, illetve a belga hatóságokkal szemben.

Bővebben a Média1 cikkében >>>

(Címlapkép forrása: International Press Association/ Thierry Monasse)

Önnek ajánljuk