Valamire készülhet a Danubius Rádió

Idén lesz hét éve, hogy megszűnt a Danubius Rádió. Ennek ellenére tulajdonosa mind a mai napig fenntartja mindkét, az egykori rádióhoz kapcsolódó cégét. Ráadásul pár hónapja a rádió logójának levédetését is kezdeményezte.

Talán meglepő, de jelenleg is működnek a 2009 őszén megszűnt Danubius Rádió mögött álló cégek. A Danubius Kereskedőház Vagyonkezelő Zrt. végezte a rádió reklámértékesítését, valamint ez a társaság a tulajdonosa a rádiót annak idején ténylegesen üzemeltető Danubius Rádió Zrt.-nek.

Magyarázat lehetne a két Danubius-cég fenntartására, ha még folyamatban lenne valamilyen per az elveszett frekvencia miatt. Viszont ezek a jogi eljárások információink szerint már évekkel ezelőtt lezárultak. A másik verzió – miután a cégek tevékenységi körét sem módosították –, hogy valamilyen formában a visszatérést tervezik. Amennyiben a Class FM idén ősszel lejáró frekvenciacsomagját újra megpályáztatja a médiahatóság, az például jó alkalom lehetne erre.

Tavaly egyébként egyszer már felröppent a Danubius márkanév újbóli visszatérése a rádiós piacra. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál ugyanis a szemfüles Autórádió Kft. kezdeményezte a Danubius Rádió és a Danubius FM elnevezés levédetését. A cég akkoriban két budapesti frekvenciapályázaton is indult, de egyiket sem nyerte meg, ráadásul végül a szabadalmi hivatalnál sem sikerült a neveket bejegyeztetni.

 

MMonlineLOGOfekvo

Az mmonline cikke teljes terjedelmében ITT olvasható.

Önnek ajánljuk