A Sajtóházban megszűnik az orvosi rendelés

A MÚOSZ elnöksége rendkívüli ülésén áttekintette a Sajtóházban működő orvosi rendelés helyzetét, s kénytelen volt megállapítani, hogy a további működtetés feltételei nem adottak. Az elmúlt 15 hónapban a rendelést felkereső 282 MÚOSZ-tag – és természetesen a több száz még idejáró páciens is – választhat, hogy automatikusan Komáromi dr. budai háziorvosi ellátását választja a jövőben vagy átjelentkezik egy másik körzetbe.

Az elnökség 7 jelenlévő, 1 Skype-on szavazó és 3 előzetesen internetes levélben voksoló tagjai – egy ellenszavazattal – állást foglaltak rendkívüli ülésük keretében, hogy érvényesnek tekintik a DYMPEX Kft. Háziorvosi és Egészégügyi Szolgáltató Kft. szóban közölt felmondását. A MÚOSZ elnöksége hosszas vizsgálódás után, őszinte sajnálattal megállapította, hogy az orvosi rendelés törvényesen, jelentős anyagi ráfordítás nélkül nem folytatható a Sajtóházban. Az elnökség a július 29-éig biztosított egészségügyi adminisztrációs ügyelet végeztével befejezettnek tekinti a rendelő működését. A 282 érintett MÚOSZ-tag egészségügyi ellátása az eddig a Sajtóházban is működő DYMPEX rendelőjében (1126 Budapest., Kiss János altábornagy utca 38.) automatikusan, folyamatosan biztosított.

Az ügy hátterét megvilágító írás  ide kattintva olvasható.

Önnek ajánljuk

Ezt olvasta már?

Elhunyt Schreiber György

Július 2-án, szombaton hetven éves korában elhunyt Schreiber György, a MÚOSZ egykori tagja, a HVG volt olvasószerkesztője. Búcsúztatása július 19-én...

Close