Szakosztályunk tagjai hivatalosak voltak a Budapesti Szabadság téren megrendezett II. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztiválra, ahol főszerepet kaptak az ország legjobb fiatal borászai.
A helyszínen megtudtuk, hogy a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületét azzal a céllal alakították, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számukra, hogy egymást segítsék és ezáltal egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsenek. A saját tanulásuk és továbbfejlődésük mellett nem titkoltan azt is szeretnék, hogyha a saját generációikat meg tudnák szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítanak az ifjú borivókkal való kapcsolattartásra.
A Fesztiválon jelen levő ifjú borászok saját tapasztalataikat, illetve a több generációs borászok esetében a családi útmutatást követve szigorú elvek betartásával készítették a rendezvényen számunkra is bemutatott borainkat, s igyekeztek olyan termékekkel előrukkolni, melyek kiválthatják az olcsó, silány minőségű borokat.
A Belvárosi Bor és Pezsgő Fesztivál kiváló platform volt arra, hogy Juniborászok személyes jelenlétükön keresztül, még közelebb hozzák a fogyasztót és a termékeiket, ezzel is emelve a borfogyasztás élményét a rendezvényen, melyet volt alkalmunk tapasztalni, és ennek sikerességét alá tudjuk támasztani.
Meglátogattuk a DiVino standját, ahol lehetőségünk volt nem csak az ifjú borászok, hanem ismert szaktekintélyek borait, pezsgőit is kóstolnunk, ahogy a természetesen a nagyközönségnek is, mind az öt napon.