Szakosztályunk ellátogatott Budapest híres „szórakoztató utcájában”, a
Nagymező utcában található hangulatos, és minden képen betérésre csábító
N28 Wine & Kitchen vendéglőbe, amit csak ajánlani tudunk minden
gasztronómiai innyencnek!
Látogatásunk nem volt véletlen, egy különleges esemény volt az egyedien
hangulatos falak között, méghozzá egy olyan sajtkóstoló, melyet a méltán híres
Hegedűs sajtmanufaktúra tulajdonosa, Hegedűs Imre prezentált, aki egyben a
Magyar Sajtkészítők Országos Egyesületének elnöke is. A 6 féle, jobbnál jobb
kézműves sajtok között kiemelkedő volt a saját különlegességük, a család nevét
viselő Hegedűs sajt, mely egy 1 éves érlelésű kemény comte típusú hegyi sajt,
mely 400 liter tehéntejből készül és tömege elérhető a 40 kg-ot is.
Természetesen az igényes és egyedi borokat felvonultató N28 is kitett magáért,
a sajtok mellé kis tételes palackozott különlegességeket szervíroztak az Újvári, a
Pintér, a Von Beöthy és a Harsányi pincészettől. A gasztronómiai élvezetek nem
is maradtak el.
Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, egyáltalán nem
mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk. Igaz, hogy alapvetően
mindent az egyéni ízlés határoz meg, de a gasztronómiai kultúrában
járatosabbak számára a tendenciák, a sajt- és borpárosítások főbb irányelvei
mégis adottak, sőt! Évszázados tapasztalásokon alapulnak.
Igaz, ez egy egyedi esemény volt, az általunk felkeresésre kiemelten ajánlott
N28-ban a Nagymező utcában, a színházak mellett, de érdemes nyomon
követni a weboldalukat hasonló események kapcsán, vagy csak egyszerűen
betérni egy környékbeli séta vagy színházlátogatás alkalmával, és személyesen
is meggyőződni arról, milyen remek kis hely ez a vendéglő, hiszen kínálatukban
a hét minden napján találunk ízlésünknek megfelelő kulináris élményt!
Köszönjük a lehetőséget és a meghívást!
További információk: www.n28.hu