Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Tagdíj befizetés most!
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2025
        • Elnökségi határozatok 2024
        • Elnökségi határozatok 2023
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
    • Sajtószemle
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Galéria
    • Fotók
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
  • Állás
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • A MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
        • Elnökségi határozatok 2025
        • Elnökségi határozatok 2024
        • Elnökségi határozatok 2023
        • Elnökségi határozatok 2022
        • Elnökségi határozatok 2020
        • Elnökségi határozatok 2018
        • Elnökségi határozatok 2017
        • Elnökségi határozatok 2016
        • Elnökségi határozatok 2015
      • Ellenőrző Bizottság
      • Etikai Bizottság
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
      • Alapítványok
      • Alapdokumentumok
        • Alapszabály
        • Etikai kódex
        • A MÚOSZ stratégiája
        • Közhasznúsági jelentés
        • A MÚOSZ befektetési szabályzata
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
    • Sajtószemle
  • Szolgáltatások
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Galéria
    • Fotók
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
  • Állás
  • Kapcsolat
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Magyar Újságírók Országos Szövetsége
Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
Home Szakosztály

Fagylaltban olasz a király

muosz Írta: muosz
2017.04.20.
in Szakosztály
Reading Time: 4 mins read
0
0
Megosztás FacebookonMegosztás Twitteren

A nyárhoz, a nyaraláshoz, strandoláshoz, a kánikulai hűsöléshez, a vízparti andalgáshoz hozzá tartozik egy finom fagylalt. Legyen akár krémfagylalt, gyümölcsfagylalt, parfé, jégkása, vagy sültfagylalt, valljuk be, szeretünk nyalakodni. Az iparág fejlesztői jól tudják ezt és egy szezont sem hagynak ki, hogy ne keltsék fel a fagyi kedvelők figyelmét újabb és újabb ízekkel, furfangos díszítésekkel, ötletes tálalással.
Igazi élmény a tölcséres
Igaz, hogy a hideg édesség házilag is készíthető néhány összetevővel, de nyáron nincs tökéletesebb a hűtőpultokban tégelyekbe rendezett és pazarul feldíszített gazdag látványnál. A sétálók három gombócnál többet nem kérhetnek a tölcsérbe, mert nem fér, a gourmandok négy-öt ízt is elfogyasztanak a cukrászdai asztalhoz ülve üvegkehelyből. Apropó „sétálók”. Tudjuk, hogy 1904-ben Charles E. Miches találta fel az ostya-tölcsért, azóta vált hordozhatóvá a fagylalt, óriásira növelve a népszerűségét, majd 1923-ban Harry Burt szabadalmaztatta a „jégkrém pálcikán” elnevezéssel forgalomba kerülő, csomagolt fagylaltját. De térjünk vissza a valódi, igazi élményre, a krémes olasz fagyira, amit a kikanalaz a pultos, rányomja az édes, omlós, ropogós tölcsérre, alig tudjuk kivárni, hogy fizessünk, azonnal belenyalunk és boldogan távozunk. A tölcsérrel kicsit balanszírozunk, közben már-már lefolyik a szélén és elcsöppen a hűs barna, rózsaszín, sárga lé, gyorsan kell vele bánni, mohón neki is vágunk. Megszoktuk a legelsők között készített tejes vanília-csokoládé duót, jól beváltak a gyümölcsösök, a puncs, a málna, az eper, de néhány éve a választék szélesedésével elvárjuk, hogy a cukrászdák újabb ízekkel csábítsanak el. És mi hagyjuk magunkat.

Átadják a tudást
Az Andretti olasz vendéglátóipari gépek hazai képviselője, Csiszár Benedek a nyári szezon előtt idén is összehívta a fagyi-szakma képviselőit, cukrászdák tulajdonosait alapanyag újdonság bemutatóra a Külső Váci úti fagylaltozó-pizzériázó és egyben bemutató-, oktatótermébe.  A nyílt napon ezúttal az olasz Prodotti Stella cég képviselője ismertette a 2017-es új alapanyag termékeiket, azokból készíthető fagylaltrecepteket, és az árusításhoz ajánlott promóciós kellékeket. A mestercukrászuk készítményein keresztül az idei év tizenhat új kézműves fagylaltja készítésének, díszítésének fortélyait a helyszínen láthatták és a végeredményeket kóstolhatták a szakmai érdeklődők. A 80 éves cég a kezdetek óta vallja, hogy az olasz hagyományos kézműves fagylalt egészséges, természetes helyi alapanyagokból áll, puha, krémes és stabil textúrájú a kirakatban. Tapasztalatukat, terméktámogatásukat, technológiájukat, receptjeiket szívesen átadják a partnereiknek; az ilyen bemutatók is ezt a célt szolgálják.

Bővül a kínálat, változik a trend
A Prodotti Stella száztíz terméke közül várhatóan idén a keksz, vagy nápolyi darabokkal kevert ú.n. „ropogós” család és a tejjel főzött, vajas piskótás, tojássárgás alapú család lesz a legkeresettebb. Népszerűnek ígérkezik a Sorrento, alapja dió, pisztácia, sorrentói citrommal megbolondítva és citromlében áztatott babapiskóta darabokkal díszítve. A teljesség igénye nélkül a további újdonságok: Mandula, Mogyoró és Pisztácia pesto, Kookie Napolitaner, Kookie Tango, Gránátalma, Sneackers, Házikrémes, Joghurt Amarenával, és a Kibana. Az új Pinocchioval idén is gondol a gyerekekre a Stella a mesterséges színezékmentes sztracsatella-sajt érdekes ízkombinációval, amihez fagyi díszként csokival kiönthető Pinocchio figurát is kínálnak.

A Prodotti Stella különlegessége az All Natural termékcsalád, ami csak természetes alapanyagokból áll, gluténmentes, hidrogénezett növényi olajok, szintetikus festékek, és aromák, emulgeálószerek, stabilizátorok, és sűrítőanyagok nélkül. Minden terméket szigorú ellenőrzések, szennyeződésmentes, hibátlan munkakörnyezetben állítanak elő az üzemeikben. A prémium minőségű nyersanyagok gondos kiválasztásának feltétele -nemcsak az All Natural választéknál- hogy az eredete ismert és nyomon követhető legyen. Így járnak el az idei slágereknél is annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőséget a legjobb áron adják el, mert ez a siker első lépése a fagylalt készítés szakmában.

Barna Judit

Címkék: Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály

Friss hírek

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közpénzből finanszírozott videókkal támadja a független sajtót

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közpénzből finanszírozott videókkal támadja a független sajtót

2025.05.09.
Átadták a MÚOSZ Európánkért-díjait

Átadták a MÚOSZ Európánkért-díjait

2025.05.09.
43. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás – díjátadó és megnyitó képekben

43. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás – díjátadó és megnyitó képekben

2025.05.08.
A megismételt küldöttgyűlés időpontja: 2023. május 27. (szombat) 11.00 óra.

Tisztségekre jelöltek listája

2025.05.09.
Facebook Youtube

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő 11.00 – 16.00
Kedd 13.00 – 18.00
Szerda 11.00 – 16.00
Csütörtök 11.00 – 16.00
Péntek 9.00  –  14.00

E-mail: uf@muosz.hu

ELÉRHETŐSÉGEINK

1064 Budapest,
Vörösmarty u. 47/A
Központi telefon:
(1) 478-9040
Titkárság: iroda@muosz.hu

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Welcome Back!

Jelentkezzen be a fiókjába

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Belépés

Add New Playlist

Nincs eredmény
Összes eredmény megtekintése
  • MÚOSZ
    • Rólunk
    • Szervezet
      • Küldöttgyűlés
      • Elnökség
      • Alapdokumentumok
      • Etikai Bizottság
      • Alapítványok
      • További bizottságok
      • Szakosztályok
    • A MÚOSZ díjai
    • SZMSZ
    • Gyászhírek
    • Archívum
  • Tagfelvétel
  • Tagdíj
  • Szakosztályok
  • Pályázatok
  • Galéria
    • Karikatúra
      • A Sajtószabadság 2024 karikatúrapályázatra beérkezett rajzokból rendezett kiállítás anyaga
    • Fotó
  • Oktatás
    • Média Akadémia
    • Fotóriporter
      • Alapozó
      • Riport és dokumentarista fotó 1.
      • Riport és dokumentarista fotó 2.
      • Fotóriporter tanfolyamra jelentkezés
      • Tanáraink
  • Állás
  • Kapcsolat
  • Languages

Copyright © 2016 by Magyar Újságírók Országos Szövetsége.

Ez az oldal cookie-kat használ, hogy a legjobb élményt tudjuk nyújtani a felhasználóinknak! További információ.
X