Beszélgetés Tóth Ákossal, a 168 Óra főszerkesztőjével

Az új főszerkesztőket, médiavezetőket bemutató programsorozatunk vendége Tóth Ákos, a 168 Óra főszerkesztője lesz. Az esemény moderátora: Hont András, a HVG vezető újságírója.

Időpont: 2016. június 7. (kedd), 18 óra
Helyszín: Sajtóház, Mikszáth-terem
Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a

tothakos_kovalovszky
Jobbról balra: Tóth Ákos és elődje, a 168 Órát huszonhét éven át irányító Mester Ákos [Fotó: Kovalovszky Dániel]
„Mintaértékű lehet a hazai sajtó képviselőinek, ahogyan békés generációváltás zajlik a hetilapnál, ugyanis erre nem sok hazai példa van. Bizonyítandó, hogy szó sincs haragról a régi és az új főszerkesztő között, az eseményen Mester Ákos is részt vett. A hetilapot 27 évig vezető alapító főszerkesztő a továbbiakban tanácsadóként dolgozik majd a lapnál” – nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek a hetilap átalakulásának részleteit ismertető sajtótájékoztatón Tóth Ákos.

A Népszabadság korábbi főszerkesztő-helyettese több egykori kollégáját is bevonta a munkába: Krajczár Gyula, Cseri Péter, Szabó Brigitta, Angyal Gábor és Ónodi-Molnár Dóra is csatlakozik a 168 Óra szerkesztőségéhez. Az új főszerkesztő tartalmában, oldalszámában bővebb, frissebb dizájnú, rendezett belső struktúrájú újságot tervez. Megújul az online részleg, a Klubrádióval közös hírszerkesztőség lesz.

A Klubrádió kisebbségi tulajdonosa és a 168 Óra többségi tulajdonosa, a Brit Media Kft. elvárásairól Tóth Ákos a 24.hu-nak elmondta: a kiadó elvárása alapvetően az, hogy „próbáljuk legalább nullszaldóra kihozni a befektetést, illetve próbáljuk kicsivel megnövelni a példányszámot”.

A cég ügyvezetője, Megyeri András Jonatán a magyar médiapiacon tervezett további lépéseikről a portálnak azt mondta: egyelőre szeretnék a Klubrádió és a 168 Óra Online integrációját lebonyolítani, a szükséges fejlesztéseket elvégezni, és várhatóan 2017-ben kerülhet sor további felvásárlásokra, ha sikerül megegyezni a partnerekkel. A televízió kivételével online, print és rádiós termékek felvásárlása is szóba jöhet.

Programunk nyilvános és ingyenes, minden érdeklődőt tisztelettel várunk! Regisztráció a programok@muosz.hu címen. Hívja meg barátait is a Facebookon!

Önnek ajánljuk