Technikai segítség: it@muosz.hu | Információ: segitseg@muosz.hu | Tel: +36 70 908 0682 | +36 70 908 0683 | munkanapokon 10:00 – 16:00 óra között

Tekintettel arra, hogy az Ellenőrző Bizottság jelentése most is kiutat kínál a számtengerből, és korrekten, érzékletesen és pontosan érthetővé teszi a cikluszáró számadás adatait és gazdasági folyamatait, ezen jelentést támogató szavazatommal megerősítem.

Mindazonáltal élni kívánok az utolsó alkalommal, hogy a MÚOSZ akaratképző és tisztújító testületeihez szólhatok. Ez úton hívom fel a Jelölő Bizottság és a Küldöttgyűlés tagjainak figyelmét, hogy az EB tagságának megújítása során a szükséges mértékben vegyék figyelembe azokat a változásokat, amelyek a civil törvény módosításait követve szükségképp be kellene álljanak. Ezek lényege, hogy a régebbi, kiló-deka, oszlopsor, nőtt, vagy fogyott szemléletet elhagyva, a régi pénzügyi ellenőrző bizottságok formálisan – számszakilag korrekt világából a jelenlegi Ellenőrző Bizottságoknak, mint a szervezetek Alkotmánybíróságának kellene működnie.

Élve az elismerés és az ajánlás lehetőségével úgy vélem, szerencsés, ha az elnök elsősorban gazdasági szakember. Ezen a területen Karsai Gábornál alaposabb, korrektebb és elkötelezettebb új vezetőt ajánlani nem tudnék.

Ám ezzel együtt tisztelettel azt ajánlom, legalább kettő olyan tagot jelöljetek, akik a MÚOSZ Alapszabálya körül már évtizede játszott manipulációs játékokat képesek az Alapszabály 36. §-a alapján adódó jogkörükben eljárva időben jelezni és megakadályozni. Rendkívül fontos, hogy hivatalban lévő küldött nem lehet az EB tagja, mert ez esetben mindkét testület döntései érvénytelenné válnak.

Egyben felhívom az új Elnökség figyelmét, hogy az EB nem a pénztárgép szalag szignózására való, hanem arra, hogy a Szövetség életének minden érdemi és lényeges mozzanatáról felkérésre véleményt nyilvánítson, illetve arra is, ha véleménykérés nélkül,  de figyelmeztetően állást foglal, azt komolyan vegyék.

Javaslom az SZMSZ olyan értelmű módosítását, hogy az EB tagjait meg kelljen hívni a Küldöttgyűlésekre, minden Küldöttgyűlési anyagot, és minden  Elnökségi anyagot kötelező legyen nekik megküldeni és ne fordulhasson elő, hogy EB tag Küldöttgyűlésen nem kap szót, előtte a napirendi előterjesztésekhez nem jut hozzá!

Jó és talán majd hasznosabb gyakorlat, hogy az EB elnöke részt vesz az Elnökség ülésein, ám ennek csak akkor van értelme, ha a tagok rálátnak a tárgyalandó témákra, hiszen az EB elnök nem önmagát, hanem testületét kell képviselje.

Köszönöm az eddigi bizalmat. A  most induló ciklus vezetői a magyar nyilvánossági szakmák újjáélesztésének feladatával kerülnek szembe. Ehhez erőt, felkészültséget, morális fedezetet kívánok a megválasztottaknak.

Budapest, 2021.05. 07.

Enyedi Nagy Mihály dr.