Új kedvezményes egészségügyi szolgáltatás

A Benyovszky Orvosi Központ széles körű egészségügyi szolgáltatásait havonta változó területeken, általánosan minimum tíz százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe a MÚOSZ tagjai és hozzátartozóik.

2013. január elsejétől a Magyar Újságírók Országos Szövetsége tagjai és hozzátartozóik számára bővülnek az új egészségügyi szolgáltatási lehetőségek. A MÚOSZ és az egyik jelentős új magán egészségügyi intézmény, a pesti klinikai negyedben található Benyovszky Orvosi Központ megállapodása alapján a széles körű egészségügyi szolgáltatásokat általánosan minimum tíz százalékos, és havonta változó területeken további kedvezményekkel lehet igénybe venni.

Ennek feltétele: az érvényes MÚOSZ-igazolvány. A közvetlen hozzátartozók is a jogosult tagsági igazolványának bemutatásával érvényesíthetik a kedvezményeket. A szolgáltatások köre folyamatosan változik, bővül, ezekről rendszeresen tájékoztatjuk a tagságot. Bejelentkezés a MÚOSZ háziorvosának ajánlásával, vagy közvetlenül az intézmény recepciójánál telefonon, munkaidőben. A MÚOSZ-tagok és hozzátartozói számára soronkívüliséget biztosítunk, és közvetítésünkkel beutalási lehetőséget az ország jelentős gyógyítói intézményeibe.

Reméljük, hogy az új egészségügyi szolgáltatásokkal hozzájárulunk az újságírók egészségének megőrzéséhez, életmódjának javításához, szükség esetén betegségük lehető legszakszerűbb ellátásához.

Üdvözlettel:

G. Németh György
igazgató
Benyovszky Orvosi Központ
1089 Budapest, Benyovszky M. u. 10.
Bejelentkezés telefonon: (1) 786 3045
Információk: 

www.orvosikozpont.hu
www.napidoktor.hu
www.napialvas.hu

Benyovszky Orvosi Központ

Az öt esztendővel ezelőtt létrejött egészségügyi intézményben jelenleg mintegy negyven orvosi/gyógyítói szolgáltatás vehető igénybe, magas szakmai tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező munkatársakkal. A pesti klinikai negyedben található orvosi központ körzetében számos klinikai, kórházi intézmény található, mellyel szoros szakmai kapcsolatban állnak. Kiemelt területük az alvásgyógyítás és a depressziókezelés, itt működik az ország egyik legismertebb Alvásdiagnosztikai és Alvásterápiás Laboratóriuma. Nemzetközi orvosi szakmai kapcsolatban állnak európai gyógyító központokkal. Kommunikációs szakmai közvetítője a cég kiemelten egészségkommunikációval foglalkozó ügynöksége, az AC Interactive Communications. Médiacentrumában készül a napidoktor.hu, amely napi önálló televíziós műsorral jelentkezik az RTL Klub csatornán, egészség/életmód rovatot szerkeszt médiumokban. Szerkesztésükben jelenik meg az egyik legnagyobb hazai életvitel/otthon portál, a napiotthon.hu. valamint az alvás témára koncentráló napialvas.hu portál. Ezekben a projektekben az Orvosi Központ munkáját mintegy 150 orvos, gyógyító és szakértő segíti. Az intézmény Európai Orvosi Szakmai Minősítési Akkreditációval rendelkezik.

A Benyovszky Orvosi Központ által nyújtott, közvetlenül igénybe vehető gyógyítói szolgáltatások. Kiemelten a megfelelő életmód és az életvitel kialakításához szükséges eljárások, a megelőzés és a kialakult betegségek diagnosztizálásának és a gyógyításhoz szükséges terápiás eljárások területén.

A. Az általános orvoslás területén
– Általános állapotfelmérés, gócdiagnosztika
– Alvásvizsgálat, horkolásambulancia (neurológia, somnológia, fül-, orr-, gégészet, pszichológia, pszichiátria, alvásterápia)
– Belgyógyászati vizsgálatok
– Depressziókezelés
– Homeopátiai vizsgálatok és kezelés orvosi felügyelettel
– Kardiológia vizsgálatok (EKG, szívultrahang és terheléses vizsgálatok, home kardiológia, 24 órás holter vizsgákat)
– Neurológia (ideggyógyászat)
– Nőgyógyászati vizsgálat rákszűréssel, ultrahang diagnosztikával
– Teljes körű ultrahang vizsgálatok (kismedencei, kardiológiai, urológiai, hüvelyi, emlő. Mozgásszervi és izületi vizsgálatok)
– Orvosi akupunktúra (magyar szakorvosokkal)
– Plasztikai sebészeti tanácsadás
– Proktológia
– Pszichológia
– Általános sebészeti konzultáció (epe, sérv, visszér problémák),
– Urológia (inkotencia vizsgálat és kezelés, ultrahang)
– Vérkép és vizelet laboratóriumi vizsgálatok beutalással vagy anélkül (továbbá: tumor markerek, immunológia, hormonok, vitaminok vizsgálata, ionok mérése, vas-anyagcsere, vesefunkciók, diabétesz, máj, csont anyagcsere, fehérjék, zsír anyagcsere, szerológia és egyebek)

B. A komplementer gyógyászat területén 
– Somatoinfra fájdalom- és beavatkozásmentes, egész testes orvosi szűrővizsgálat. Minden olyan esetben alkalmazható, amikor a dokumentált vizsgálat betegséget valószínűsít, a páciens szakorvosi szakszűrővizsgálatra, illetve szakorvosi ellátásra utalása javasolt.
– Sensolite fényterápia (egésztestes polarizált fényterápia: depresszió kezelés, stresszkezelés, allergia, immunerősítés gyerekeknek is, mentális egyensúly kezelés, pattanásos bőr-, ekcéma-,pikkelysömör-kezelés, sebészeti beavatkozások utáni rehabilitáció, reuma, izület kezelés, sportsérülések, változó korban jelentkező panaszok.
– Bemer kezelések elektromágneses-reguláció, gyógyászati célokra, immunerősítés betegségek megelőzésére, fizikai és szellemi teljesítőképesség fokozása
– Testsúlycsökkentés, alakformálás orvosi közreműködéssel (lipolízis, Flabeos kezelések, táplálkozási tanácsadás)
– Orvosi akupunktúra , kozmetikai akupunktúra
– Scio Nelson Program kezelés
– Relaxációs pszichoterápia
– Autogén tréning
– Talp reflexológia kiegészítő természetgyógyászati kezeléssel
– Gyógymasszás kezelések (komido-gerinctorna, neurodinakikai masszás, nyirokmaszás, manuálterápia)
Továbbá:
Alvásminőség mérés, alvásdiagnosztika, alvásgyógyítás, horkolás ambulancia
Európában, a nemzetközi alvásdiagnosztikában is viszonylag új módszerről és lehetőségről van szó, amelynek célja a mindennapi élet, a munkavégző képesség diagnosztizálása és erősítése. Intézményünk az európai alvás standardok figyelembe vételével három esztendővel ezelőtt indította ezt a programot, amelynek célja az alvásminőség mérése és a kapcsolt terápiás lehetőségek elvégzése. A program lehetőséget nyújt, hogy tudományosan kidolgozott módszer alapján kerülhessen megállapításra a páciens alvásának az állapota, az állapotfelmérést követően pedig az úgynevezett minőségi alváshoz kínálnak megfelelő terápiát a szakembereink. Magyarországon egyedülálló módon alvásgyógyítói team (neurológus, somnológus, pszichológus, fül-, orr-, gégész-, ortopéd szakorvos és alvásterapeuta) végzik a diagnosztikai vizsgálatokat és a terápiás eljárásokat.
Életmódfelmérés (Fusion Vital) – a mindennapi életvitelsorán monitorozható fizikai reakciókat, a fizikai munkaterhelés, a mozgás, a stressz hatásainak elemzése alapján segíti a rekreációt. Az új technológiai rendszer alapja: a testre helyezhető jelvevő készülék (Firstbeat Bodyguard) a legkorszerűbb chipes technológiával rögzíti a 72 órás felvétel adatait. Az elemzést követően jelentősen hozzájárulhat a kiegyensúlyozott, tartalmas mindennapokhoz.
Életmegújító program
– EIS – electro-interstitialis scan; testünk impedanciájának vizsgálata alapján készült teljes körű kötőszöveti elemzés.
– CCG – impedancia cartográfia; a szív valós oxigénellátottságának elemzése mellkasi 3D impedanciamérés segítségével.
– Arteriográfia – az erek rugalmasságának nagy érzékenységű mérése és elemzése.
– Cefaly-endorfin teszt – A distressz tartósságának dinamikus vizsgálata.
– Íriszdiagnosztika – a szem szivárványhártyájának holografikus elvet követő elemzési rendszere.
– Kronogenetika – bioritmus elemzésre alapuló alkatmeghatározás, párkapcsolati összhangot segítő vonások feltérképezése.
A személyre szóló, komplex vizsgálati rendszert orvos szakember állítja össze minden esetben, konzultáció keretében. A komplex vizsgálati leletek alapján készül el az életmegújító program, amelyben olyan terápiák szerepelnek, melyek a szervezet regenerációs képességét fokozni képesek, az adott személy aktuális állapotával szinkronban vannak, így a hatásuk is optimális.

II. A Benyovszky Orvosi Központ szakmai koordinálásával igénybe vehető vizsgálatok

A. Menedzserszűrési program
A szűrővizsgálati program kiterjed a szív- és érrendszer, a mozgásszervek, fog- és szájbetegségek, gyomor- és emésztőszervek megbetegedései valamint az onkológia egyéb aspektusaira is. Lehetőség van cégre szabott szűrővizsgálati csomag kidolgozására is. Igény esetén a menedzserszűrés keretén belül díjmentesen elvégezzük a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokat is. A teljes vizsgálatsorozat a menedzserszűrés jellegétől függően kb. 4-5 órát vesz igénybe. A szakorvosi vélemények és a diagnosztikai vizsgálatok alapján értékeljük az egészségi állapotot, javaslatot teszünk az életmód, étkezés, testmozgás szokásainak megváltoztatására, további kiegészítő vizsgálatokra és a szükséges kontroll vizsgálatokra.

B. Foglalkozás egészségügyi szűrési program
.-Kötelező foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok,
– A munkavégzés egészségkárosító hatásainak vizsgálata,
– Védőeszközökkel kapcsolatos tanácsadás,
– Elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezése,
– Kockázat értékelés,
– Kémiai kockázatbecslés,
– Pszichoszociális felmérés

Közreműködünk:
– A fiziológiai, -ergonómiai, és -higiénés feladatok ellátásában,
– A munkáltató katasztrófa megelőző, elhárító, felszámoló és az előidézett károsodások
rehabilitációs tervének kidolgozásában,
– A megváltozott munkaképességű dolgozók rehabilitációjában,
– A sürgős orvosi ellátás megszervezésében

III. A Benyovszky Orvosi Központ partner intézményei szolgáltatásainak igénybe vétele közvetlen beutalással: 

– Pozitron-Diagnosztika, PET/CT vizsgálatok (A legkorszerűbb orvosi képelkotó diagnosztikai vizsgálat. Egész testre kiterjedő PET/CT vizsgálat, akár néhány milliméteres daganat korai felismerésére.) Cardio-CT (korai diagnosztikával a szivinfarktus megelőzhető) vizsgálat az Alzheimer-kór felismerésében , amikor a beteg maga még nem észleli a memóriazavart.) Szív-PET/CT szívizom vérátfolyásos vizsgálat . (Pozitron-Diagnosztika Központ, Budapest)
CT, MR vizsgálatok angiográhia, Mamma Centrum (emlőszűrés), hasi, Doppler, izületi, lágyrész ultrahang vizsgálatok gyermekeknek is (Kistarcsa, Diósgyőr).

– Gyermekorvosi komplex vizsgálatok Magyarország első magán gyermekklinikai intézményében (2013 elejétől)

A Benyovszky Orvosi Központban 42 orvos és gyógyító dolgozik, a munkánkat 150 orvos szakértő és számos gyógyító intézményi kapcsolat segíti.

Forrás: Benyovszky Orvosi Központ