Altamira Természetfestő és Ábrázoló Szakosztály

Az ALTAMIRA Egyesület 1994-ben alakult Budapesten. Olyan ismert képző- és iparművészek összefogásával, akiket megihlet a természet szépsége és végtelen gazdagsága. Az egyesület neve az állatábrázolás egyik legelső emlékére, a Spanyolországi barlangrajzok lelőhelyére utal.

Az egyesületnek  több mint hatvan tagja van, akik a művészet számos területén dolgoznak. Kitűnő növény-, rovar-, madár- és állatillusztrátorokon kívül vannak bélyegtervező, sokszorosító grafikus, ló- és állatszobrász, érmész, faliszőnyeg-tervező és több, nemzetközileg ismert állatfestő. Többségük munkáját díjazták már itthon és külföldön magas művészi és állami kitüntetéssel. 2014-től az egyesület karikaturistákkal, egy új művészeti ág képviselőivel bővült.

Jelenleg grandiózus terveink vannak: az egyesület kiadványokat, továbbá tagjainkról egy rövid bemutatkozó könyvet szeretne kiadni, mely munkásságukból adna ízelítőt. Megjelenünk továbbá a Facebook-on, és létrehozzuk az Altamira baráti kört. Ebbe a körbe bevonnánk a művészet pártolóit, a természetszerető és a természetért tenni is akarók lelkes táborát.

Szunyoghy András
elnök

Török Tivadar
elnökhelyettes, szervezőtitkár

A szakosztály publikációi