Esélyegyenlőség a kifutón

A MÚOSZ Fogyatékossággal Élők a Médiában Szakosztálya tevékenyen részt vett annak a nagyszabású rendezvénynek a népszerűsítésében, amelyről az alábbiakban adunk számot.

Osztályon felüli volt! – így jellemezhetnénk röviden az Ability Fashion Team és a budavári Hilton Budapest által megrendezett Vár a kifutó! – II. Felvonás című esélyegyenlőségi rendezvényét, de természetesen az egész estét betöltő különleges programot sokkal részletesebben célszerű bemutatni. Augusztus 31-én a budavári Hilton Budapest szállodában különleges életet élő lányok és asszonyok, fiúk és urak vonultak fel csodálatos ruhakölteményekben neves közéleti személyiségek, ismert művészek kíséretében. Pastor Anni divattervező kivételes ruhái – amelyeken népi hímzést, gobelint, csipkét is  láthattunk – és a Magyar Aranykereskedő Zrt. Vígékszer egyedi kollekciói mind-mind emelték a hölgyek megjelenését.

Fábián Éva énekesnő, jobbra Mujahid Zoltán és Daniella

A gálaest fővédnöke Őexcellenciája Wening Esthyprobo, az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete volt. A konferanszié szerepkörére Győrfi Pál, az  Országos Mentőszolgálat szóvivője vállalkozott.  Már többször találkozhattunk vele neves fogyatékosságügyi rendezvényeken, például egy szóvivői képzés sajtótájékoztatóján, amelyet kifejezetten fogyatékossággal élő embereknek hirdettek meg. Mindig kiáll a jó ügyek mellett, s így volt ez most is, amikor a Vár  kifutó! – II. felvonás házigazdája lett. A  kifutóra lépő modellek névsora: Ábrahám Eszter, Bolbás Andrea, Koselák Renáta, Lengyel Zsófia, Nádasdi-Fischer Annamária, Pék Daniella, Szakolczi Gabriella, Szép Veronika, Tóth Tímea.

Parasportolóként a kifutóra lépett: Szilvágyi Gergő, a Suhanj! Alapítványtól, Karvai Sándor “vak motoros”, Fülöp Attila, Maricki Richárd és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

ParaDance Company

Egy-egy ruhabemutatót egy-egy szórakoztató produkció követett. Nívós műsorral kedveskedtek a vendégeknek:  Fábián Éva, Mujahid Zoltán és Proksa Zoltán énekesek, MikiNiki és a Csinibabák együttes, Santiago Maciel és Dé Patrícia táncművészek, a ParaDance Company, valamint Nagy Krisztián Attila, aki  opsilon handpan nevű hangszerén adott elő zeneszámokat.

Felsorolni is hosszú lenne, kik is vállalkoztak egy-egy modell kísérésére. Csak néhány nevet említenénk: Farkas Bertalan kutató űrhajós, Árvai Zoltán, a Hilton Budapest Szálloda igazgatója, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke,  Schmuck Andor, Müller Péter Sziámi, költő, énekes, Kasza István, edző és testépítő. Találkozhattunk Kósa Erikával, Magyarország legbefolyásosabb üzletasszonyával, Sütő Enikővel, valamint a  VIII. Magyar Világtalálkozó Szépe két királynőjével  Fehérvári Dórával és  Steiger Nikolettával, továbbá két udvarhölgyükkel: Szick Petra Dórával és Zolyomi Ingrid Xéniával,.

Balról jobbra: Wening Esthyprobo, Cseri Anikó Tünde és e sorok írója

A rendezvényről csak a legmagasabb elismeréssel szólhatunk! Köszönet illeti Buday Gergelyt, Persa Jánost az alapos önkéntes előkészítő munkájukért, továbbá mindazokat, akik szintén önkéntes munkával hozzájárultak a szervezéshez, lebonyolításhoz, és ahhoz, hogy ily módon is elősegítsék a társadalom érzékenyítését!

Garamvölgyi Annamária

Önnek ajánljuk