Újra megalakult a Belpolitikai Szakosztály

A több, mint két évtized szünet után, 2012-ben Enyedi Nagy Mihály elnökletével újjászervezett Belpolitikai Szakosztály működése 2014-től akadályokba ütközött, és ezért ismét szünetelt (bővebben lásd: https://archiv.muosz.hu/cikk.php?page=szakosztalyok&id=4758&fo=6&iid=93).

A sajtószabadság mai helyzetében talán érdemes lehet visszanézni a Belpolitikai Szakosztály 2014-es sajtónapi rendezvényére, az alábbi linken a magyar szellemi élet és a sajtó személyiségei vallanak arról, mint jelent nekik a sajtószabadság:

https://archiv.muosz.hu/cikk.php?page=szakosztalyok&id=4719&fo=6&iid=93

A MÚOSZ Elnökségének 2017. évi őszi döntése alapján a szakosztály munkáját csak ismételt tisztújítást követve lehet elkezdeni. Ezért a szakosztály alapító elnöke ismét kezdeményezte az újjáalapítást. Az első kísérlet 2017. 12. 19-én kellő számú alapító hiányában nem sikerült, de 2018. 02. 20-án Vince Mátyás elnöklete mellett eredményre vezetett. Elnök: Enyedi Nagy Mihály, elnökségi tagok: Lukácsi Bálint, Hauser Antal, Kéri J. Tibor, titkár: Madai Andrást lett.

 Az új elnökség március 6-ra tervezett első ülését az influenza és a munkahelyi túlterheltség elgáncsolta, ezért a telefonegyeztetések alapján az alábbi kéréssel fordulunk a Szakosztály tagjaihoz:

  1. Kérünk mindenkit, ha módja van, vegyen részt a MÚOSZ központi, a Magyar Sajtó Napja alkalmából március 14-én tartandó ünnepségén!
  2. Mivel jelenleg 53 fő szerepel a Szakosztály nyilvántartásában, de ebből jóval kevesebben mozdultak meg a két tisztújítási felhívásra, fordítunk egyet a dolgon.

Kérjük a három éven át nem működő szakosztály ma még formális tagjait, hogy pozitív írásos nyilatkozatukkal (fulep.gabriella@muosz.hu ) legkésőbb május elsejéig jelezzék, ha tagságukat fel kívánják tartani. Aki ezt a jelzett határidőig nem teszi meg, töröljük a tagok sorából!

Természetesen addig részletesebb programot, sőt új tagfelvételi kampányt hirdetünk!

Előkészületben:

 MIÉRT NÉPSZAVAZTAK A SVÁJCIAK A KÖZSZOLGÁLATI MÉDIA MELLETT? MI LEGYEN A MAGYAR NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI MÉDIÁVAL?

 Enyedi Nagy Mihály vendége: Polyák Gábor és talán Hammer Ferenc is.

Tervezett időpont: 2018. április 5. (csütörtök), 17 óra / a helyszínt keressük!

Enyedi Nagy Mihály / szakosztályi elnök

Önnek ajánljuk