Tündöklés és bukás a magyar-arab kapcsolatokban

 

A MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztályának következő programja 2018. március 7-én, 15.00 órakor lesz, a MÚOSZ-székház Táncsics termében. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Meghívott előadónk: J. Nagy László, a Szegedi Tudományegyetem Újkori Egyetemes Történeti  és Mediterrán Tanulmányok Tanszékének tanára, aki nyugdíjba vonulása előtt a tanszék vezetője volt. A magyar-arab kapcsolatokat és arab országokat kutatja évtizedek óta.

Előadásának címe: Tündöklés és bukás a magyar-arab kapcsolatokban. Vendégünkkel Koroncz Ágnes beszélget, természetesen aktuális kérdésekről is szó lesz, és előadónk készséggel válaszol majd kérdéseinkre is. Nagy László több könyv szerzője. A legutóbbi könyve tavaly jelent meg. Címe: Magyarország és az arab világ 1947-1989.

Ősszel Tunéziában megkapta az Ibn Khaldún-ról elnevezett rangos díjat. A díj hivatalos indoklása  röviden: a Mediterrán térség (vagy egy régiója) történetének kutatásában elért eredmények, ezek népszerűsítése illetve az északi és a déli part közötti dialógus erősítése.

Regisztráció: kérem, a részvételi szándékot mielőbb, de legkésőbb 2018. március 2-ig a trom.andras@gmail.com e-mail címre jelezzék!

Az alábbi linken mellékelem azt a videót, amely a szegedi egyetemi könyvtárban készült Nagy László könyvének bemutatóján:

Címlapfotónkon: Kádár János és Jasszer Arafat találkozója 1983. április 20-án. Forrás: Magyarország és az arab világ 1947-1989., 228.

 

Önnek ajánljuk