Dunafanyar – jön a Kisbíró különszáma

Dunafanyar címmel különleges különszámmal jelentkezik a 10. Surány Fesztivál alkalmából, augusztus elején Pócsmegyer és Surány közéleti havilapja, a Kisbíró. A humoros kiadás – amolyan szigeti Ludas Matyi – szerkesztője Dluhopolszky László, a MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztályának tagja.

A kiadvány ötletét az adta, hogy a szerkesztők Gombos Zoltán surányi könyvtárában találtak egy 1938-as vicclapot, a Surányi Kurirt. Ebben a fekete-fehér élclapban a vidámságé volt a főszerep. Az akkori szerkesztők és szerzők mai utódai pedig csak folytatják ezt a nemes hagyományt.

A lapban 11 alkotó verseng Pócsmegyer és Surány mosolyáért. Surány lakója a Ludas Matyi nyugalmazott főszerkesztője, akihez csatlakozott örökifjú Gelléri Miklós és Asztalos Lajos, Surány humoristája. A szerzők között ott van még Popelka Adolf, Kovács István (Isty), Kapuvári Gábor, Kövesdi Miklós Gábor, Ozsda Erika, Szabó Gábor, Balla Ferenc, Hegedűs Sándor, sőt: Ernyei Béla is, aki gyermekkorában a surányi kápolnában volt ministráns.

A kiadványt az Irány Surány Fesztiválon 2017. augusztus 4-5-én lehet majd megvásárolni.

Önnek ajánljuk